Així serà el nou Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita de Xàtiva

0
3213
Imatge d'una visita institucional on es construirà el nou CEE Pla de la Mesquita

Educació fa públiques les característiques de l’edifici del nou centre, les obres del qual duraran dos anys i suposaran una inversió de 6,1 milions d’euros

Aquest dimecres, el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler ha presentat a Xàtiva la memòria tècnica que servirà per a la redacció del projecte de construcció del nou edifici del col·legi públic d’Educació Especial Pla de la Mesquita, una obra llargament reivindicada que suposarà la inversió de 6.082.344 euros, dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

L’obra començarà a en el present any i el seu termini d’execució serà de dos anys, concloent per tant en 2021. Durant la presentació, el secretari autonòmic ha estat acompanyat per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i per la regidora d’Educació, Amor Amorós. En l’acte també ha estat present la directora del col·legi, Isabel Francés.

Posteriorment, la comitiva s’ha desplaçat a la parcel·la en la qual l’Ajuntament de Xàtiva ha previst situar el CEE Pla de la Mesquita, classificada amb ús dotacional educatiu-cultural. Es tracta d’una parcel·la de 8.639 metres quadrats, situada en la Ronda de la Vila, entre el pavelló Francisco Ballester i les instal·lacions del British School de Xàtiva.

La memòria tècnica contempla la construcció d’un complex de planta única, format per quatre blocs lineals, separats per patis longitudinals. El primer d’aquests blocs, mes pròxim a la façana, acull l’accés al centre, l’administració i els serveis de rehabilitació i d’ell parteixen els corredors que connecten amb els altres tres blocs lineals, en els quals se situen les aules, els espais docents i el menjador. Entre la Ronda de la Vila i el nou col·legi es construirà una zona d’aparcament des de la qual ja s’accediria al CPEE Pla de la Mesquita, evitant així accessos directes al centre docent des d’una via ràpida.

Per al finançament de les obres s’han previst tres anualitats fins a 2021. De l’anualitat de 2019, amb un import d’1.661.264,76 milions d’euros, la pràctica totalitat (1,4 milions) es destinarà a les obres de construcció, mentre que la resta servirà per a finançar la realització de l’estudi geotècnic, redactar i aprovar el projecte bàsic i d’execució, el desenvolupament d’instal·lacions, l’estudi de seguretat i salut i la programació del control de qualitat. Per a l’anualitat de 2020 es destinen 2.947.386,12 € i per a 2021, 1.473.693,06 €.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí