Així serà el futur Palau de Justícia de Xàtiva que allotjarà l’antic monestir de Santa Clara

0
2873
Imatge virtual del que serà l'entrada del Palau de Justícia de Xàtiva

El principal accés al futur Palau de Justícia es trobarà a l’Albereda Jaume I, just al costat de la Font del Lleó

El futur Palau de Justícia de Xàtiva ja comença a tindre cara. Les dependències judicials que fins ara estaven al centre històric de la ciutat, al Palau dels Alarcó, passaran a l’antic monestir de Santa Clara, tenint el seu principal accés a l’Albereda, junt a la Font del Lleó.

Així es pot veure en les primeres imatges que han trascendit del projecte que realitzarà la Conselleria de Justícia en Santa Clara, unes dependències que tindran una superfície de 6.700 metres quadrats en la part que recau a la Albereda Jaume I.

Les noves instal·lacions albergaran tots els òrgans judicials ja existents -que comptaran amb molt més espai que actualment i instal·lacions més modernes- i quedarà reserva d’espai per si en algun moment s’augmenta la planta judicial.

En l’antic convent de Santa Clara, a més, es comptarà amb espai per a albergar quatre despatxos per a fiscals, la Clínica Mèdic Forense, el Gabinet Psicosocial Comarcal, l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte, la Unitat de Valoració Forense Integral, així com arxius, calabossos i una cambra Gesell per a l’atenció de menors. També hi haurà espai per a situar el nou servei de mediació judicial que es crearan en les seus sobre la base de la nova Llei de Mediació aprovada a la fi del passat any.

La consellera ha anunciat a Xàtiva que la inversió prevista inicialment per a aquesta actuació s’ha calculat en uns sis milions d’euros que s’executaran de forma pluriennal, encara que ha apuntat que podria incrementar-se en un futur pel fet que l’obra exigeix una important part de demolició. El termini d’execució s’ha fixat en tres anys, per la qual cosa es preveu la seua finalització en 2022.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí