Així serà el futur centre d’atenció al major i centre de dia de Sagunt projectat a l’Economat d’Alts Forns


0
1451
Quico Fernández i Mónica Oltra han presentat la memòria econòmica del projecte

Mónica Oltra presenta la memòria del futur centre que suposarà una inversió aproximada de 3 milions d’euros i tindrà capacitat per a 80 persones

La consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va visitar amb de l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández; altres membres de l’Equip de Govern i la diputada autonòmica, Teresa García, la Gerència per a presentar al veïnat i als mitjans de comunicació la memòria valorada del futur centre especialitzat d’atenció al major (CEAM) que es preveu per a l’edifici de l’antic Economat d’AHM. El projecte, amb una inversió aproximada de 3 milions d’euros, comptaria amb un centre de dia amb capacitat per a 80 persones en la planta baixa i un CEAM en la planta superior.

Oltra va declarar que dins es faria “un treball de conservació de tot el que és aprofitable de l’edifici i sobretot de donar valor a peces com per exemple el sòl que és de mosaic hidràulic”. La consellera també va explicar que el desafiament arquitectònic més gran seria donar-li lluminositat perquè és un edifici que té poca llum interior.

Per altra banda, Fernández va indicar que amb este projecte “s’està atenent una petició del col·lectiu d’usuaris del CEAM del Port de Sagunt que estan en un espai molt limitat i necessiten un espai més ampli». El primer edil ha explicat que es va traslladar la proposta a la Conselleria i van considerar que «l’espai era apte per al CEAM, però també per a albergar un centre de dia, que és una de les demandes més prioritàries». Així, s’ha posat en marxa una memòria valorada “per a construir en l’antic Economat un centre de dia, en la planta inferior, i realitzar una ampliació del CEAM del Port de Sagunt en la part superior de l’Economat i l’actual continuaria donant ús en la seua actual ubicació”. El primer edil va matisar que amb esta reforma al mateix temps es rehabilitarà “una part molt important del nostre patrimoni industrial, com és l’Economat».

La consellera va agregar que este centre d’una banda donarà un espai a “persones que ja estan en situació de dependència, es treballarà la rehabilitació, les capacitats cognitives i tot el que es treballa en un centre de dia i, d’altra banda, en el CEAM seguirà amb totes les activitats que es fan per a persones majors però que no estan en situació de dependència”.

Fernández va insistir que s’està treballant en diferents projectes perquè cada part de la Gerència tinga un ús i va afegir que l’Ajuntament “no disposa de bastants recursos com per a donar-li ús a tota la Gerència i en la mesura que tinga una activitat de tipus social, educativa i cultural anirem omplint un espai tan gran i emblemàtic de la nostra ciutat que necessita d’intervenció” L’alcalde va agrair a la Conselleria “que ens escoltara i que presente el seu projecte que és una petició de la societat».

La consellera va concloure que l’estructura principal del projecte està molt clara i en el moment en què els veïns donen el vistiplau, arredoniran el projecte i es portarà a contractació per a poder portar avant una iniciativa en la qual es preveu la col·laboració entre la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Sagunt i la Diputació de València. A més, l’Ajuntament de Sagunt ja ha iniciat els tràmits per a la cessió de l’Economat a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here