Gandia forma a un grup de 30 professionals en prevenció, detecció i intervenció en suïcidi

0
1269
Gandia
Un dels moments de la presentació.

El Departament de Sanitat i Polítiques Saludables de Gandia ha organitzat unes jornades de formació en prevenció, detecció i intervenció en suïcidi de la mà de Mª Dolors López Alarcón, assessora de formació en prevenció de suïcidis de la Conselleria d’Educació.

La iniciativa tindrà lloc els dies 14 i 15 de febrer a la Casa de la Marquesa. Així, l’ajuntament de Gandia, segons indiquen fonts municipals, fa un pas endavant en matèria de salut mental i, concretament, en la prevenció de suïcidi.

Tal i com asseguren les mateixes fonts, Alarcón és una persona referent a la Comunitat en aquesta qüestió: representa a la Conselleria d’Educació en el Pla de Salut Mental de la Generalitat, forma part de la Comissió de Seguiment del Pla de Prevenció de Suïcidi de la Conselleria de Sanitat de la CV i de la Taula de Prevenció de Suïcidis de l’ajuntament de València. A banda, és escriptora i ha publicat el llibre “Te nombro”.

Els cursos estan dirigits a un grup de aproximadament 30 professionals que, d’una manera o altra, intervenen en situacions de risc de suïcidi.

Així, tal i com indiquen les mateixes fonts, aquesta iniciativa pretén ser el punt de partida des d’on poder oferir i atendre a la ciutadania que puga estar en una situació vulnerable o de risc, un problema que existeix a l’ombra de la societat, tot i ser un problema social.

La regidora, Liduvina Gil, ha explicat que l’objectiu de la conferència «és formar un grup de persones que siguen capaces de detectar suïcidis. En aquests moments i després de la pandèmia, els suïcidis han augmentat especialment a les ratlles de gent jove».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí