Aitana Sánchez-Gijón, Pepe Viyuela i Cayetana Guillén Cuervo passaran pel semestre cultural d’Ontinyent

0
1981
Àlex Borrell ha presentat la programació cultural.

A més a més també actuarà a la ciutat la soprano Montserrat Martí Caballé, el màgic Jorge Blass i Albena Teatre

La coneguda actriu Aitana Sánchez-Gijón obrirà aquest mes de gener un intens semestre de programació cultural municipal a Ontinyent. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentava aquest dilluns el conjunt de la programació, que inclou també actuacions d’artistes i companyies de primer nivell com els actors Pepe Viyuela i Cayetana Guillem-Cuervo; la soprano Montserrat Martí Caballé; el màgic Jorge Blass; Sedajjazz; Aulos Madrid; Olympia Metropolitana o Albena Teatre, entre d’altres.

Borrell destacava que “l’objectiu es continuar apostant per una programació estable i de qualitat. Una aposta que pren forma en una proposta de cultura segura, sempre complint amb les mesures de seguretat establertes, i que combina aquest semestre produccions estatals i valencianes molt potents, on el teatre va a ser el principal atractiu, però on també tindrem música o dansa”, avançava.

Així, la primera cita serà divendres 28 de gener al Teatre Echegaray amb l’obra “Malvivir”, amb Aitana Sanchez-Gijón, Marta Poveda i Diego Morales, que narra la vida secreta d’Elena de Paz, en una tragicomèdia sobre la llibertat i la supervivència al segle XVII que suposa un rescat de la literatura picaresca femenina del Barroc.

El dia 11 de febrer, també divendres al Teatre Echegaray, serà torn per a un recital d’òpera i sarsuela de la mà de la soprano Montserrat Martí Caballé i el baríton Luis Santana, amb peces de Donizetti, Rossini, Mozart, Manuel de Falla o José Serrano, entre d’altres. Poc després, diumenge 13 de febrer al mateix escenari, arribarà l’espectacle de dansa “La Mort i la Donzella” de Institut Valencià de Cultura, una revisió del quartet de corda núm.14 en re menor de Franz Schubert guanyadora de 3 premis Max en l´edició de 2021: millor espectacle de dansa, millor coreografia i millor disseny d’il·luminació. També en
febrer, el dia 20 a la Sala Gomis es posarà en escena l’espectacle infantil “Les 3 porquetes» de la companyia Xarop Teatre.

Ja en març, diumenge dia 6 arribarà al Teatre Echegaray el conegut actor Pepe Viyuela, amb la companyia Lantia Escènica, una producció de gran format amb 8 actors i actrius per representar el “Tartufo”, de Molière, un clàssic teatral escrit en 1695, i la seua sàtira universal sobre la impostura i la mentida. També en març, diumenge 27, serà torn a l’Echegaray per al màgic Jorge Blass, i el seu espectacle d’efectes impossibles i visualment espectaculars, amb aparicions, desaparicions i màgia interactiva en la qual el públic és protagonista, que han dut a Blass a actuar a teatres i televisions de Las Vegas, Hollywood o Shangai; i rebre premos com la Vareta Màgica d’or en Monte Carlo o el premi Siegfried and Roy a Las Vegas.

En abril, diumenge dia 3, arribarà l’obra teatral “Puertas abiertas», una coproducció de Hold Principal, SL, Teatre Romea i Teatre Espanyol que encapçala l’actriu Cayetana Guillem Cuervo, i que aborda el terrorisme islamista posant en qüestió tòpics i prejudicis, en un diàleg entre dues persones, membres de dues comunitats enfrontades. També en abril serà torn per a l’obra teatral “El mètode Gronholm”, de la companyia valenciana Olympia Metropolitana, amb actors com Ferran Gadea, Rebeca Valls, Jordi Ballester o Diego Braguinsky, amb una sàtira sobre el món dels processos de selecció de personal. I divendres 29 d’abril tornarà la música, en aquest cas amb el quintet de vent “Aulos Madrid” nascut en 1990 en el si de l’Orquestra Nacional d’Espanya, i del que forma part l’oboe ontinyentí José Mª Ferrero.

Finalment, en maig, la programació inclou a l’Echegaray les actuacions de l’emblemàtica banda Sedajazz Big Band & Albert Sanz divendres 13 de maig; i divendres 27 de maig l’obra de teatre “128 Batecs per minut» de la també companyia valenciana Albena Teatre. Àlex Borrell destacava que tota esta programació “es complementa a la perfecció amb la que oferiran les associacions culturals locals i amb els concerts de l’Orquestra Simfónica Caixa Ontinyent, resident al Teatre Echegaray, la programació de la qual presentarem en breu”. Borrell animava a la ciutadania d’Ontinyent i la comarca “a gaudir d’una programació que ens permetrà gaudir d’espectacles de primer nivell, sense haver de desplaçar-se a grans capitals i a preus assequibles”, manifestava.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí