Aigües de Sagunt invertirà 1,2 milions en millores a les xarxes d’aigua i de clavegueram en diferents carrers

0
2081
El carrer Dolors serà un dels que renovarà la xarxa a Sagunt

Segons informen des del consistori, estes inversions s’estan realitzant pel fet que, actualment, les xarxes d’aigua potable i de sanejament d’alguns carrers presenten problemes que afecten el seu funcionament

Al llarg d’enguany, l’empresa mixta Aigües de Sagunt està realitzant inversions per a millorar les xarxes d’aigua i de sanejament en alguns dels carrers de la ciutat. Concretament els treballs han consistit a adequar i renovar les xarxes d’aigua potable, de clavegueram, i de pluvials.

Independentment de les inversions que duu a terme l’empresa mixta, estes han sigut realitzades utilitzant la tarifa transitòria (euro solidari) i donen resposta a problemes inicialment no previstos, però que l’Ajuntament de Sagunt ha considerat urgent solucionar.

Fins la data s’han realitzat un total de 12 obres i han suposat un cost total o inversió d’aproximadament 1.288.768 euros (I.V.A inclòs), dos de les quals han començat esta mateixa semana, la del carrer Dolors de Sagunt i el carrer Canalejas del Port de Sagunt. A més d’estes dos inversions, s’ha actuat en altres zones o carrers com són: Pare Pellicer, Dos de Maig, Jorge Guillén, General Martínez Campos, Canet d’en Berenguer, Assalit de Gudal, Bon Succés i al carrer Llibertat.

Carrer Dolors

Un dels reptes que el regidor delegat del departament de Manteniment i de l’empresa mixta Aigües de Sagunt, Pepe Gil, s’ha proposat és «coordinar al màxim les actuacions que des d’un departament o un altre fem en la via pública, esta coordinació sens dubte ens fa ser més eficients amb els recursos públics i també millorar la nostra efectivitat amb les inversions realitzades. Així i tot he de reconéixer que és una tasca complicada i que en algun cas la intervenció de l’ajuntament s’ha retardat més del que seria convenient. Treballaré perquè això no passe». Així mateix, Gil ha assenyalat que en breu es posarà en marxa l’oficina del cicle integral de l’aigua per a millorar el servici als ciutadans.

Les obres han consistit, generalment en l’adequació i renovació de xarxes d’aigua potable d’una banda i d’aigües residuals i pluvials per un altre per a donar solució als problemes habituals que es generaven a causa de la insuficient capacitat hidràulica dels col·lectors existents la qual cosa provocava unes elevades sedimentacions, embossos continus, i insuficient capacitat quan es produïen episodis de fortes pluges.

Pel que fa a les causes principals de les obres de renovació en les xarxes d’aigua potable es troben, en molts casos, el reduït diàmetre de les canonades així com el material amb el qual estan realitzades, per això, els treballs han consistit sovint en la substitució del fibrociment per polietilé i ampliar el diàmetre de les canonades ja que moltes havien vist també superada la seua vida útil presentant seriosos problemes de aterraments i trencament de parets.

Altres obres més específiques han sigut, per exemple, les realitzades al carrer Canet d’en Berenguer l’objecte fonamental del qual era el d’executar les escomeses d’este carrer per a evitar l’abocament il·legal de les naus existents sobre una séquia que recollia les seues aigües negres i les acabava abocant sobre el medi natural. D’altra banda també es troba la inversió realitzada per a la canalització d’aigua potable i la instal·lació d’una font abeurador i desguàs al carrer Assalit de Gudal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí