Jorge Rodríguez: “el nou castell de festes d’Aielo de Malferit ajuda a engrandir els seus Moros i Cristians”

0
2011
Les Festes Patronals d'Aielo de Malferit presenten novetats importants enguany, com la construcció d'un nou castell per a la celebració de les seues festes de Moros i Cristians

El president de la Diputació visita les festes del municipi de la Vall d’Albaida, que estrena castell gràcies a l’aportació econòmica de la Corporació provincial

Les Festes Patronals d’Aielo de Malferit presenten novetats importants enguany, com la construcció d’un nou castell per a la celebració de les seues festes de Moros i Cristians, una actuació que ha comptat amb el suport de la Diputació de València.

Les Festes Patronals d'Aielo de Malferit presenten novetats per a la celebració de les seues festes de Moros i CristiansEl president de la Diputació, Jorge Rodríguez, acompanyat per l’alcalde de la localitat, José Luis Juan Pinter, el president de l’Associació de Festers, Juanma Martínez, els diputats provincials, Voro Femenía i Pablo Seguí, i la resta de la corporació local, han visitat aquest dissabte en el municipi de la Vall d’Albaida la nova construcció ambientada en l’edat mitjana, que ha sigut alçada gràcies a una aportació de la corporació valenciana de 7.360 euros.

Durant la seua visita, el president Jorge Rodríguez, ha assenyalat la importància que té per al municipi la celebració d’aquest acte. Rodríguez ha destacat el treball dels festers perquè el castell siga una realitat: “nosaltres hem posat una part, però sobretot vull que es valore l’esforç desinteressat de l’associació de festers, del seu President, que són els que han treball amb força perquè hui tots gaudim del castell i de les festes d’Aielo de Malferit”.

Les Festes Patronals d'Aielo de Malferit presenten novetats per a la celebració de les seues festes de Moros i CristiansRodríguez no ha oblidat referir-se al fet de ser alcalde d’Ontinyent, localitat llindant amb Aielo de Malferit: “per a un alcalde d’Ontinyent és un tremend honor poder ajudar a una població veïna i tan volguda com Aielo de Malferit, amb la qual compartim història, tradició i festes com les de moros i cristians”.

El President de la Diputació ha assegurat que “la festa de Moros i Cristians és un d’aqueixos retrats vius que ens defineix com a poble i com a societat. Estes festes i tradicions són, sense cap dubte, els millors esdeveniments que esta terra pot mostrar en el món. I en l’aventura en defensa dels nostres pobles, de la nostra gent i de les manifestacions culturals que ens uneixen estarà sempre present la Diputació de València”.

Les Festes Patronals d'Aielo de Malferit presenten novetats per a la celebració de les seues festes de Moros i Cristians“Ajudar a mantenir la nostra essència cultural i festiva és uns dels objectius de la Diputació de València, com en este cas en Aielo, amb la construcció d’este nou castell es millora la imatge i s’impulsa la festa com a element dinamitzador turístic i econòmic del poble i de tota la comarca”, ha assenyalat Rodríguez.

El president ha aprofitat també la seua visita per presenciar l’entrada de les 9 bandes de música que acompanyen a les diferents comparses, a més de l’agrupació musical municipal, fent lliurament en finalitzar l’acte, d’un corbatín a la Unió Musical d’Aielo de Malferit. Posteriorment, el president, ha fet el lliurament del primer premi a la millor interpretació durant l’entrada.

 

Nou castell de Festes

La construcció, revestida de fusta, ferro i ciment imitant als castells de pedra de l’edat mitjana, amb un pressupost de 19.300 euros, ha sigut finançada amb aportacions dels festers, l’ajuntament i la Diputació. “El castell que teníem estava en molt mal estat i era perillós pujar amb els vestits, haguérem pogut tindre un accident”, ha manifestat Juanma Martínez, president de l’Associació de Festers d’Aielo de Malferit.

El famós edifici acull cada any la representació teatral dels ambaixadors moro i cristià, els qui debaten el domini del seu terreny, recreant la reconquesta per part del bàndol cristià. “Les capitanies portàvem tres anys estalviant, ara, gràcies a l’ajuda de la Diputació, hem pogut finalitzar la construcció del castell ja que era un projecte gran que no ens podíem fer càrrec nosaltres sols”, ha ressaltat Martínez.

Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí