Sagunt avançarà 447.000 euros per al soterrament pendent de línies d’alta tensió a la localitat

0
853
Sagunt avançarà els diners de l'agent urbanitzador

El soterrament es farà al conegut com macrosector III (Fusió) i els diners es recuperaran de l’agent urbanitzador en quatre mesos, per a poder executar els treballs

L’Ajuntament de Sagunt aprovarà este divendres en Junta de Govern avançar 447.015 euros (IVA no inclòs) procedents de les quotes d’urbanització per al soterrament de les línies d’alta tensió pendents en el macrosector III, conegut com a Fusió. El consistori permetrà així la signatura d’un conveni entre l’agent urbanitzador i Iberdrola Distribución Eléctrica perquè els treballs es realitzen en un termini d’entre un any i un any i mig des de la signatura del conveni.

El regidor d’Urbanisme, Pablo Abelleira, ha declarat que esta “és una demanda ciutadana que, després de huit anys, i després d’una negociació amb l’agent urbanitzador i l’entitat Iberdrola, arriba pràcticament a la seua fi. Creiem que és una gran notícia perquè és una de les grans demandes per part de gent que se sentia abandonada en un dels PAI que es va quedar inacabat per la crisi, i l’Equip de Govern, al final, donarà resposta a estos ciutadans”.

Fa aproximadament tres mesos es va realitzar un soterrament parcial de les línies, però es va deixar un tram considerable sense soterrar, que passa al costat de les vivendes de la zona. Donada esta situació, els veïns van presentar dènou escrits a l’Ajuntament i van recollir 1.969 signatures per a reivindicar el soterrament complet de les línies.

Després d’esta reivindicació ciutadana, el consistori va iniciar una negociació entre l’agent urbanitzador i l’empresa encarregada del soterrament dels cables, Iberdrola Distribución Eléctrica. Així, després de la valoració econòmica feta per Iberdrola del cost del soterrament, que ascendix a 1.238.356 euros (IVA no inclòs), es va aconseguir un conveni pel qual el consistori avançarà 447.015 euros (IVA no inclòs) per a iniciar els treballs, que se sumen als 791.340 euros (IVA no inclòs) que l’agent urbanitzador ja va abonar anteriorment.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here