Agullent recuperarà l’entorn del Llavador de Dalt amb una subvenció de la Generalitat


0
644
Llavador Agullent 2
Es recuperarà l'entorn vegetal del llavador

L’Ajuntament d’Agullent recuperarà la vegetació i adequarà la funcionalitat de l’entorn del Llavador de Dalt per posar en valor este espai públic, la intervenció inclourà també el camí de vianants al cementeri que parteix d’ací. Estes obres es podran realitzar gràcies a la subvenció de 82.730 euros concedida a través del programa Ruralter, que gestiona la conselleria  d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

El Llavador de Dalt està ubicat a la vessant esquerra del barranc de la Font Jordana, a cavall entre el centre urbà i el medi natural. Tant l’entorn immediat del llavador com el camí estan actualment erms, «el que suposa que estan colonitzats per males herbes, i en alguns punts presenten problemes d’erosió» s’afirma des de l’Ajuntament d’Agullent.

La intervenció que es va a realitzar inclou principalement treballs de silvicultura i jardineria, «si bé contempla també actuacions d’obra, doncs s’empedrarà tant el camí de baixada cap al barranc, com l’esplanada que envolta al llavador» informen les fonts municipals. També s’actuarà a la sèquia que porta l’aigua de la Font Jordana fins al llavador, que es descobrirà parcialment, amb l’objectiu de recuperar la remor de l’aigua.

En tant que a tota l’àrea on s’actuarà ja existeix vegetació silvestre, el projecte proposa preservar els exemplars d’espècies arbòries autòctones. Els arbres que s’incorporaran a través dels treballs d’enjardinament seran ornamentals, però autòctons valencians i ja presents al terme d’Agullent.

L’Ajuntament explica també que a més de la plantació de varietats arbòries, en diversos punts de l’esplanada i el camí es col·locaran jardineres, algnes prefabricades i altres construïdes sobre els terrenys. En concret a l’esplanada, que es dotarà d’una barana de seguretat al perímetre, es crearà una jardinera central de rocala i s’instal·laran diverses jardineres. Al camí de baixada al barranc, que connecta la vila amb el cementeri, s’habilitarà na sèquia de desaigües, s’alçarà a la banda dreta un mur de pedra i morter i al marge esquerre del camí es construiran huit jardineres d’obra. Tant al camí com a l’esplanada del llavador sinstal·larà un enllumenat públic.

Des de l’alcaldia de l’ajuntament s’ha mostrat satisfacció per haver obtés esta subvenció que «permet revitalitzar, posar en valor i recuperar este espai, tant per als veïns de la població com per als visitnats» apunten fonts municipals. A banda de la intervenció al Llavador de Dalt, el pressupost de la subvenció també inclou una xicoteta partida per a millorar la teulada del Llavador del Mig, «que es condicionarà amb l’aspecte rústic que requereix l’edificació» es descriu des de l’ajuntament que també afegeix que s’enllosarà el terra d’ambdós llavadors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here