Agullent presentarà la web del seu Arxiu Gràfic a la tardor

0
1817
Foto de 1924 del grup de costura (col·lecció Família Espí Belda).

La fotografia més antiga amb que compta actualment l’Arxiu Gràfic d’Agullent és una imatge de temàtica familiar registrada a l’any 1883

La web de l’arxiu inclourà 45 col·leccions fotogràfiques L’Arxiu Gràfic d’Agullent, que va començar a caminar oficialment fa dos anys, ha creat una web per a poder mostrar el material que té arreplegat gràcies a les cessions de particulars, i al treball d’un grup de voluntaris que han fet una intensa tasca per cercar material fotogràfic d’arxius personals de diverses famílies vinculades a Agullent. La pàgina web està previst que es puga presentar públicament en el transcurs del darrer quadrimestre d’enguany.

A hores d’ara, la web de l’arxiu ja té incorporat el material de 18 de les 45 col·leccions amb que compta l’arxiu en els seus fons. El que es tradueix en un total de 2.040 fotografies ja bolcades a aquesta pàgina web, que permetrà difondre les imatges arreplegades, per a poder ser consultades d’una manera organitzada i amb la seua corresponent descripció i contextualització.

La fotografia més antiga amb que compta actualment l’Arxiu Gràfic d’Agullent és una imatge de temàtica familiar registrada a l’any 1883 (s.XIX) i que pertany a la col·lecció de la Família d’Adela Belda Albert. Les fotografies que es cedeixen a l’arxiu es digitalitzen i els originals són tornats als seus propietaris.

Maria Herrero, responsable de Biblioteca i Arxiu, ha explicat que l’ajuntament, mitjançant diversos programes d’ocupació pública, ha contractat a una persona per a la catalogació de l’arxiu gràfic, que compta amb el suport tècnic de l’arxivera de la Mancomunitat, Neri Arques. Els fons de l’arxiu s’estan ara passant a la web, el que suposa un pas més en el nostre projecte de mantindré la memòria visual local “ara farem un pas més, doncs amb la pàgina web facilitarem que el material arreplegat, que és testimoni de la nostra història i dels canvis que hem viscut com a societat, puga ser visible i consultat tant pels propis veïns i veïnes, com per estudiosos que puguen estar interessats en la nostra història local”, comenta Maria Herrero. “Ara estem en el procés de bolcar a la web tot el material que ja tenim catalogat en els fons de l’arxiu, i esperem abans d’acabar l’any poder fer la presentació pública d’aquesta nova finestra a la nostra història gràfica, si les condicions sanitàries ho permeten”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here