Agullent prepara dues noves línies d’ajudes per als establiments de restauració i aturats afectats per la pandèmia

0
918
Ajuntament d'Agullent.

L’Ajuntament d’Agullent té previst traure unes ajudes de fins a 1.000 euros per beneficiari i dotades amb un total de 30.000 euros

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Agullent presentarà al plenari de la propera setmana dues noves línies d’ajudes “Agullent Suma”. Una per a donar suport al teixit local de bars i restaurants afectats pel nou tancament decretat per la Generalitat, i una altra línia dirigida a atendre les necessitats bàsiques de persones que a causa de la Covid-19 s’hagen quedat en l’atur o hagen estat incloses a un ERTO. Aquestes dues noves línies d’ajudes ‘Agullent Suma’ van vinculades al pressupost municipal del 2021.

Ajudes a la restauració

Per tal de donar suport als establiments d’Agullent de restauració, bars i cafeteries afectats pel tancament preventiu i la suspensió cautelar d’activitats decretada la setmana passada per la Generalitat, l’Ajuntament d’Agullent té previst traure unes ajudes de fins a 1.000 euros per beneficiari i dotades amb un total de 30.000 euros. A elles es podran adherir tant els establiments que ara han hagut de tancar com els que reduisquen parcialment la seua facturació durant els mesos de gener i febrer, respecte al mateix període de l’any anterior. “Durant el primer estat d’alarma ja vam traure una línia d’ajudes a establiments, autònoms i micropimes. Així que ara era necessari tornar a articular línies de suport per als serveis locals afectats per les mesures de tancament” , comenten des d’alcaldia. A la subvenció els sol·licitants podran justificar tant despeses corrents, com l’adquisició de material anticovid, com mampares i purificadors.

Suport front la vulnerabilitat

Dins del Pla “Agullent Suma” front al Covid-19, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Agullent durà al ple per a l’aprovació una línia d’ajudes dotada també amb un total de 30.000 euros, dirigida a atendre les necessitats bàsiques de persones que s’han vist abocades a una situació de vulnerabilitat econòmica a causa de la disminució d’ingressos a conseqüència de la Covid-19. Això és, persones que des del 14 de març del 2020 cap ací hagen passat un mínim de 30 dies a l’atur o hagen estat incloses en un ERTO, sempre que haja sigut a causa dels efectes de la pandèmia. L’ajuda serà una aportació de 200€ per a compres bàsiques al comerç local.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Generalitat col·laborarà amb 42 ajuntaments valencians per a rehabilitar el seu patrimoni cultural

Aquests vals per a compres bàsiques, és a dir per a compres en el comerços locals d’alimentació, perruqueria, veterinària i dentista, no obligaran a cap aportació econòmica mínima per part dels beneficiaris. “Així, a més de donar suport als treballadors i treballadores que en algun moment d’aquesta pandèmia han estat afectats laboralment, indirectament també injectarem uns fons econòmics extra per als comerços essencials de la nostra localitat”, assenyalen des d’alcaldia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here