Agullent posarà en valor el treball tradicional de les dones amb dos murals en un llavador

0
1990
Imatge del Llavador d'Enmig d'Agullent

L’artista Rafael Amorós ha realitzat dos murals ceràmics que s’han instal·lat al Llavador d’Enmig

L’Ajuntament d’Agullent ha millorat l’entorn del Llavador d’Enmig, ubicat al centre històric de la localitat, per contribuir a posar en valor aquest element del patrimoni etnològic local.

La intervenció ha tingut un doble objectiu. D’una banda recuperar i millorar estèticament l’espai per als veïns i visitants, i d’altra ha pretès posar en valor i dignificar el treball no remunerat, i les tasques vinculades a la llar, que tradicionalment han fet les dones.

Tot i que el llavador estructuralment estava en bon estat, l’entorn que l’envoltava era molt auster, i no contribuïa a reconèixer el seu valor, tant com a recurs turístic, com a testimoni etnològic.

L’objectiu d’aquesta intervenció ha estat revertir aquesta situació, i per això s’han fet actuacions de pintura en els murs i l’escalinata que dóna accés al llavador, s’ha recuperat el mur de maçoneria i s’ha adequat l’inici del camí que parteix del llavador cap al Molí Fariner, seguint l’itinerari de la sèquia.

En el marc d’aquesta intervenció, l’artista Rafael Amorós ha fet dos murals ceràmics per a les parets que envolten el llavador. Un dels murals s’ha centrat en destacar l’element de l’aigua, fonamental al llavador, i l’altre, aprofita una poesia de Vicent A. Estellés al·lusiva a les dones, com a homenatge a totes les dones que han utilitzat aquest llavador al llarg dels segles.

Les obres, que han tingut un cost de vora 8.000 euros, s’han realitzat gràcies al suport de l’Agència Valenciana de Turisme.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here