Agullent obrirà les portes de l’Antic Molí Fariner per celbrar el Dia dels Museus

0
1282
El Molí Fariner d'Agullent data del segle XV

Les vesprades del dijous 18 i dissabte 20 de maig l’Ajuntament d’ Agullent mostrarà la col·lecció museogràfica d’este element arquitectònic etnològic

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Agullent es vol sumar aquesta setmana a la celebració del Dia Internacional dels Museus, i ho fa tot oferint dues jornades de portes obertes de la col·lecció museogràfica de l’antic Molí Fariner. El dijous 18 de maig i el dissabte 20 de maig, de 17 a 20:30h hores es podrà accedir de manera gratuïta a l’edifici de l’antic molí on es conserva part de la maquinària i dels estris emprats en les tasques de moldre el gra en farina.

El molí d’ Agullent data de mitjans del segle XV, si bé sembla que es va construir al costat d’un altre anterior. Tot i les xicotetes dimensions del molí i les reformes realitzades als anys noranta, la maquinària existent permet al visitant seguir el procés tradicional de la molta del blat.

Agullent és un dels onze municipis de la Vall d’Albaida que es suma enguany a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb activitat especials.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here