Agullent netejarà les façanes del campanar i l’església de Sant Bertomeu

0
911
Campanar Agullent
S'usarà un sistema d'aigua a pressió

La parròquia de l’església de Sant Bertomeu d’Agullent ha anunciat la neteja de les façanes del temple i del campanar que es farà a través d’un sistema d’aigua a pressió realitzat per especialistes. Esta tasca permetrà eliminar les clapes d’humitat que taquen la pedra, així com altres signes del pas del temps.

Estots treballs, segons s’informa des de l’Ajuntament d’Agullent es duran a terme gràcies a la inclusió del projecte en la línia de subvencions e Restauració del Patrimoni Local que té oberta la Diputació i que destinarà així a esta localitat 19.000 euros. El titular de la parròquia J. Manuel Vidal ha explicat que es aprofitant esta intervenció també s’actuarà a l’interior del campanar i a més a més es col·locaran reixes a les finestres per evitar l’entrada d’animals.

A més a més també s’ha comunicat que l’església de Sant Bertomeu continua amb la seua campanya d’arreplegar fons per a sufragar les despeses ocasionades per la restauració de la teulada del Centre Parroquial Jesús Pla, que ha tingut un cost de 32.028 euros. J. Manuel Vidal explica que «es tractava d’una obra imprescindible, ja que la teulada estava pràcticament en ruïnes, a punt de caure». Així afegeix que «en la intervenció d’este passat estiu es van substituir les bigues deteriorades per altres de ferro, es va tirar una capa de poliuretà i es va aprofitar per condicionar les sales del tercer pis, on s’han canviat els finestrals. Per al futur deixem el projecte de canviar la resta de finestres i pintar la façana de l’edifici».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí