Agullent millora els accessos A diferents espais del polígon industrial amb ajuda de l’IVACE

0
978
Imatge de la intervenció que té lloc a Agullent

La modernització del polígon industrial d’Agullent impulsada per la subvenció de l’IVACE també contempla la modernització de l’enllumenat i de la xarxa de subministrament d’aigua

Les obres de millora, modernització i dotació d’infraestructures del polígon industrial d’Agullent, han començat a executar-se en la zona de l’avinguda d’Ontinyent on es crearan 250 metres de voreres i arbrat al costat de de la CV-6630, de manera que es podrà arribar a peu des del nucli urbà fins al sector IP6 del polígon. De fet, un dels objectius que s’ha projectat aconseguir per a l’àrea industrial d’Agullent és millorar la comunicació per a vehicles i vianants entre la zona d’empreses i el nucli urbà. Per això, una altra de les intervencions més significatives que s’estan realitzant és l’obertura i prolongació del carrer Canonge Vidal fins el Polígon Industrial amb tota la dotació pertinent, és a dir, clavegueram, enllumenat, calçada, voreres i arbrat.

Aquestes obres estan realitzant-se gràcies al pla de subvencions de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, adscrit a la Conselleria d’Economia Sostenible. La inversió total que es realitzarà abans de finalitzar l’any a Agullent és de 763.000 euros, dels quals 534.000 euros estan subvencionats per l’administració autonòmica i la resta els aporta l’ajuntament.

“Amb aquestes intervencions des de l’ajuntament pretenem millorar les infraestructures bàsiques del polígon, com ara l’enllumenat i la xarxa de recollida d’aigües pluvials, així com millorar la qualitat de vida dels treballadors, a l’afavorir els desplaçaments a peu des del poble i oferir noves vies d’accés” comenta Jesús Pla, alcalde d’Agullent. “A més, som conscients que el manteniment de la competitivitat i qualitat d’aquestes empreses també requereix l’actualització i millora del funcionament de les infraestructures i dels serveis públics per a aconseguir majors nivells de sostenibilitat i respecte al medi ambient del seu entorn. Així que en la mesura de les nostres possibilitats anem a oferir el nostre suport”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Adif aprova la inversió de 8,5 milions en el tren Xàtiva-Alcoi per modernitzar la línia

Tal com avança Pla, també s’estan executant millores energètiques i en les infraestructures en la conducció d’aigües del polígon. Així d’una banda es van a substituir en els fanals, 262 llums de vapor de sodi per perilles tecnologia Led, la qual cosa suposarà una millora en la durabilitat de l’enllumenat i l’eficiència energètica.

D’altra banda, i respecte a xarxa de proveïment d’aigua potable, s’estan instal·lant noves vàlvules per a millorar el cabdal i la pressió en la xarxa de subministrament, i a més s’estan col·locant nous hidrants en la via pública per a l’extinció d’incendis.

Una altra intervenció que millorarà les infraestructures de l’àrea industrial és l’execució d’un ramal d’aigües pluvials a l’altura de Gil Mas. Una millora en el clavegueram públic que permetrà reduir el cabdal abocat a la depuradora i suposarà que les aigües pluvials es recuperen per al riu. Les actuacions de modernització de les àrees IP4A, IP4B, IP5, IP6, IP7 i IP8 es complementaran amb la millora de la senyalització viària horitzontal i vertical, així com la senyalització identificativa dels carrers.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here