Agullent retirarà el formigó del barranc de la Canadella com exigia la Confederació del Xúquer

CaixaBank - MyBox

0
755
Agullent revertirà els 200 metres del barranc

L’Ajuntament d’ Agullent revertirà les obres que suposen 200m d’una sola de formigó d’uns 20 cm d’espessor i una amplària variable d’entre 4 i 5 metres

Les obres executades en 2005 amb govern del PP a Agullent per les quals es va pavimentar amb formigó el barranc de la Canadella seran revertides ara, dins del govern de Compromís, amb una inversió de 60.000 euros. Esta intervenció, que va ser duta davant de la justícia per la CHX (Confederació Hidrogràfica del Xúquer) serà finalment revertida amb la inversió que rebrà la localitat del Pla d’Infraestructures Financerament Sostenibles de la Diputació de València.

Així les obres que van ser realitzades sense permís de la CHX finalment van tindre la condemna del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) que obliguen a la seua reversió. Segons explica l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, els treballs restituiran un tram de 200 metres del barranc eliminant la capa de formigó “perquè les aigües pluvials puguen discórrer d’una forma més ordenada a la part baixa del barranc, a la confluència amb la Font Jordana, on hi ha un conducte metàl·lic enterrat de 250cm de diàmetre, per a captar-les”.

L’actuació estarà supervisada per la CHX i “permetrà millorar l’actual capacitat del llit del barranc per a la conducció de les aigües pluvials i restaurar parcialment el seu estat original. L’actuació també té en compte la retirada d’un tram de canonada de 300 mm de diàmetre, actualment fora d’ús i que ha quedat a la vista en la superfície, així com l’eliminació d’alguns arbustos, entre d’altres.

En l’actualitat el tram final del Barranc de la Canadella, que correspon a un traçat d’uns 200m de longitud, està cobert per una sola de formigó d’uns 20 cm d’espessor i una amplària variable d’entre 4 i 5 metres. Una base de formigó que genera que l’aigua de pluja agafe una forta velocitat.  Sota aquest formigó discorre una canonada enterrada de conduccions d’aigües fecals que ve des del poliesportiu municipal de la localitat i travessa la totalitat del barranc. Aquesta canonada serà respectada i només s’actuarà al llit del barranc per a garantir-ne la seua naturalització

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here