Agullent incorpora a les seues festes un acte per sumar-se a la celebració de l’Any Vicentí

0
3434
Sant Vicent és el patró d'Agullent

L’ermita de Sant Vicent Ferrer ha estat nomenada temple jubilar dins les commemoracions del 600 aniversari de la mort del sant

Amb motiu de la celebració de l’Any Jubilar Vicentí, la Junta de Festes de Moros i Cristians d’Agullent ha incorporat enguany de manera excepcional a la programació de festes, un acte commemoratiu per aquest fet, que tindrà lloc demà dissabte a les 12 del migdia.

A eixa hora, els membres de les filaes estan convocats per anar en comitiva des de la plaça Major fins al cementeri, a les portes del qual tindrà lloc un acte religiós, que servirà per retre homenatge als festers difunts. L’any jubilar vicentí, que es celebra des d’abril del 2018 al 2019 amb motiu del VI centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer, tindrà a Agullent una especial incidència, doncs el sant valencià no només és el patró d’Agullent, sinó que a més, l’ermita de Sant Vicent Ferrer ha estat nomenada temple jubilar.

La Santa Seu ha concedit a les diòcesis de València, Oriola-Alacant, Sogorb-Castelló i Tortosa la celebració de l’any jubilar vicentí. Segons l’Agencia Católica de Informaciones, l’arquebisbat de Valencià tindrà 14 temples jubilars durant l’Any Sant Vicentí, i un d’ells és l’ermita d’Agullent.

Els moros i cristians tornen als carrers d’Agullent

Moros i cristians

D’una altra banda este dissabte la música envairà Agullent a partir de les 19:30 hores, ja que a eixa hora comença l’Entrada de Bandes. Un acte que enguany tindrà com a especial protagonista al prestigiós compositor i director ontinyentí Daniel Juan Ferrero Silvage, qui serà l’encarregat de dirigir la interpretació conjunta de l’Himne del Fester per part de totes les bandes participants a les Festes de Moros i Cristians d’Agullent 2018. La desfilada musical anirà des de la plaça de la Constitució fins a la plaça Major d’Agullent, on tindrà lloc la interpretació de l’Himne del Fester.

La programació prevista per a demà dissabte 7 d’abril de les Festes de Moros i Cristians es reprendrà a mitjanit amb la Desfilada humorística, en el transcurs de la qual les filaes es disfressen, algunes d’elles fent ironia de l’actualitat. Després d’aquest acte, la festa es desplaçarà fins a l’escenari del parc de la Font Jordana on actuarà l’orquestra Montecarlo.

Diumenge Diana de Gala i Entrada

La Diana de Gala obrirà els actes programats per aquest diumenge 8 d’abril en motiu de les Festes de Moros i Cristians d’Agullent. Començarà a les 7:30h des de la plaça Major i en la desfilada, les primeres filaes de cada bàndol seran les que porten capitania, és a dir, la filà Creuats i la filà l’Alegre. Finalitzada la Diana tindrà lloc l’Entrega de Banderes a la plaça Major.

També el diumenge tindrà lloc l’Entrada dels Exèrcits Moro i Cristià, a partir de les 18 hores pel carrer Major d’Agullent, un dels actes més vistosos per als visitants. La programació continuarà a mitjanit amb la Retreta amb fanalets, a la 1 de la matinada amb l’Arbolà a càrrec dels festers de Sant Vicent i amb l’actuació de l’orquestra Syberia a l’escenari de la Font Jordana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí