Agullent farà millores per valor de 84.000 € en instal·lacions del Cicle Integral de l’aigua amb ajuda de Diputació

0
1334
Part de les obres es faran a l'avinguda de la Vall d'Albaida a Agullent.

El Pla Reacciona assumirà el 90% de cost de l’actuació a la localitat

L’Ajuntament d’Agullent, mitjançant una subvenció de la Diputació de València, té previst realitzar unes actuacions de millora en la xarxa de sanejament que connecta l’avinguda Vall d’Albaida amb els carrers perpendiculars, per tal de fer-la més eficient contra les avingudes d’aigua en estadis de fortes pluges.

L’actuació, que està valorada en 84.000 euros, serà subvencionada per la Diputació de València, ja que l’ajuntament va presentar el projecte al Pla Reacciona de Millora del Cicle Integral de l’Aigua, i des d’aquest s’assumirà el 90% del cost de l’actuació, és a dir 75.606 euros. Les obres encara no tenen data d’inici, però s’executaran al llarg del 2021.

Segons ha explicat l’alcalde d’Agullent, Pau Muñoz, a la darrera dècada, a través de diverses intervencions i subvencions, s’ha aconseguit que les xarxes d’evacuació principals de pluvials que donen a l’avinguda Vall d’Albaida provinents de l’avinguda Ontinyent i el carrer Canonge Francisco Vidal siguen de canonades de grans diàmetres. Tot i això, quan es produeixen pluges torrencials, en alguns punts la xarxa de pluvials continua sense assumir tota l’aigua i es generen acumulacions de pluja a la calçada i a algun tram de vorera. Les diferents intervencions que s’ha previst ara realitzar a la xarxa de drenatge d’aquesta zona a través d ela subvenció del Pla Reacciona, tenen com a objectiu resoldre aquests problemes.

Millora del control

També sota el paraigües del Pla Reacciona, l’Ajuntament d’Agullent també té previst adquirir i instal·lar diversos equips de telecontrol i mesura del cabal de l’aigua que s’aboca a les xarxes de sanejament. Els limnímetres i sensors que es tenen previst instal·lar

en diversos punts de les canonades urbanes i del polígon permetran fer un millor control del volum de les aigües tant del nucli urbà com de les que circulen per la zona industrial.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí