Agullent equipa amb un desfibril·lador el camp de futbol municipal

0
918
Imatge del desfibril·lador del camp de futbol d'Agullent

La Policia Local en compta ja amb un desfibril·lador portàtil des del 2016

La regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Agullent ha subvencionat al Club de Futbol d’Agullent per a l’adquisició d’un desfibril·lador semiautomàtic (DESA) per al camp de futbol municipal. Un aparell electrònic que diagnostica i tracta la parada cardiorespiratòria quan és deguda a la fibril·lació ventricular o a una taquicàrdia ventricular sense pols.

Segons ha explicat Teresa Terol, regidora de Sanitat, el DESA està pensat per a ser utilitzat per personal no sanitari, de tal manera que tot seguint les instruccions de l’aparell es pot atendre a una persona en els primers minuts de produir-se una aturada cardíaca, i a partir d’ací donar avís als serveis de socors. Amb tot, una vintena d’entrenadors i directius de la junta del CF Agullent rebran ara un curs de formació per a estar capacitats tècnicament per a poder emprar el desfibril·lador en cas que fóra necessari.

La instal·lació d’aquest aparell sanitari al camp de futbol, que ha tingut un cost de 2.600 euros, contribueix a fer d’Agullent una localitat cardioprotegida, ja que al 2016 la regidora de Sanitat ja va adquirir un desfibril·lador portátil semiautomàtic que està a càrrec de la Policia Local, i que és desplaça als esdeveniments amb acumulació de gent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here