Agullent col·labora en l’edició d’un llibre sobre la figura del cardenal Reig, nascut a la localitat

0
1096
El cardenal Reig Casanova

El llibre ‘El Cardenal Reig i Casanova (1859-1927). Home d’acció pastoral i cívica’ es presenta aquest divendres 1 de setembre a l’auditori municipal d’Agullent

L’Ajuntament d’Agullent i la Facultat de Teologia de la Universitat de València amb el suport de la Diputació de València han editat el llibre ‘El Cardenal Reig i Casanova (1859-1927). Home d’acció pastoral i cívica’. Una obra de diversos autors que es presentarà oficialment aquest divendres 1 de setembre a les 19,30 hores a l’auditori municipal d’Agullent, localitat on va nàixer el Cardenal Reig.

La presentació del llibre serà coral ja que hi participaran entre d’altres l’historiador Antonio Calzado, que contextualitzarà al cardenal en l’Espanya de la seua època, Miquel Navarro de Facultat de Teologia de València qui parlarà de l’aportació del cardenal a l’església o el cronista oficial d’Agullent, Ramon Haro, qui abordarà
la figura del cardenal en el record del seu poble. A més en l’acte de presentació d’aquest llibre es comptarà amb la presencia de diversos familiars del cardenal Reig i de l’alcalde de la localitat, Jesús Pla.

El llibre, que va eixir d’impremta no fa ni dos mesos, dóna una visió general de la vida i obra del Cardenal Reig i Casanova qui ocupà el bisbat de Barcelona, l’arquebisbat de València, on fundà el Museu Arqueològic Diocesà i l’arquebisbat-Primat de Toledo.

La presentació del llibre a l’auditori municipal tindrà lloc unes hores abans de la tradicional Nit de les Fogueretes, possiblement la romeria nocturna més antiga de les terres valencianes, que s’iniciarà a partir de les 23h des de la plaça Major d’Agullent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here