Agullent celebra divendres la Nit de les Foguerentes, revivint més de 400 anys de tradició

0
270
Imatge de la Nit de les Fogueretes d'Agullent

A partir de les 23h, i coincidint amb el primer divendres del mes de setembre, Agullent reviurà més de 400 anys de tradició ininterrompuda amb la Nit de les Fogueretes, considerada possiblement la romeria més antiga en terres valencianes.

Com marca la tradició, veïns i visitants pujaran des de la plaça Major cap a l’ermita de Sant Vicent Ferrer amb fanalets i falles, per a rememorar el milacre de la pesta. Una vegada a l’ermita, i després de cantar els goigs, els assistents esperaran en filera per a untar-se amb l’oli de la llàntia de Sant Vicent Ferrer, que al 1600 segons la tradició, deslliurà al poble d’Agullent de la pesta bubònica que l’amenaçava. Una volta realitzat aquest cerimonial, els participants a la romeria desfan el camí de l’ermita entre xiprers, fins al parc de la Font Jordana, on els esperen els festers amb cacaus, tramussos i beguda (70kg de cacau i 30kg de tramussos s’han previst enguany), i on enguany actuarà l’Orquestra Titànic.

La Nit de les Fogueretes va ser declarada al 2010 per la Conselleria de Turisme com a Festa d’Interès Turístic Local, i actualment està en tràmit la seua catalogació d’interès provincial. Amb la Nit de les Fogueretes, demà divendres arranquen a Agullent oficialment les Festes del Miracle, que inclouen actes d’un alt valor etnològic i cultural com la centenària Dansada a la plaça Major (dissabte 23:30h), així com activitats més lúdiques com una extensa programació infantil i d’orquestres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here