Agullent anul·la per conens les Festes del Miracle i la tradicional Nit de les Fogueretes de més de 400 anys

0
2307
Imatge de la Nit de les Fogueretes d'Agullent

La Nit de les Fogueretes és una de les romeries nocturnes més antigues a nivell autonòmic, enguany no es podrà celebrar

Les festes del Miracle d’Agullent, que tenen entre els seus actes la coneguda romeria nocturna de la Nit de les Fogueretes, no es celebraran al 2020.

L’alcalde d’Agullent, Pau Muñoz, la regidora de Festes, Marisol Fernández, un representant dels festers del Crist, Ximo Herrero, una representant del grup de Dansa i Cultura d’Agullent, Mª Jesús Belda, i el rector de la parròquia, Enrique Baviera es van reunir ahir pel vespre al saló de plens per prendre una decisió conjunta sobre l’anul·lació de la festa, que s’havia de celebrar el 4, 5 i 6 de setembre. “Tots vam coincidir que és impossible mantindré les distàncies de seguretat i que l’aglomeració de gent en actes com la Nit de les Fogueretes, la Dansà o la processó és incompatible amb la situació sanitària que estem vivint” comenta l’alcalde d’Agullent.

Les consultes realitzades per l’ajuntament a la conselleria de Sanitat desaconsellaven totalment la celebració de les festes per la impossibilitat de garantir el distanciament social. “Tots els presents a la reunió vam coincidir que lamentablement, enguany no era viable fer la festa, i que per tant calia anul·lar els actes lúdics i religiosos”. En la mateixa reunió també es va decidir que els Festers i Festeres del Crist 2020, la quinta nascuda a l’any 75, que han estat tot l’any preparant alguns actes de la festa, en passaran a ser els encarregats l’any vinent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí