Agullent amplia la xarxa de clavegueram per evitar inundacions

0
1397
La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha visitat Agullent.

Les obres del cicle integral de l’aigua, finançades per la Diputació de València, ampliaran el clavegueram de l’avinguda Albaida per evitar inundacions

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, s’ha interessat pels projectes que Agullent porta endavant gràcies a l’estratègia Reacciona de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació, en la qual es troba una ajuda de 75.606,89 euros per a la millora del cicle integral de l’aigua; i una altra de 17.465,22 euros per a la gestió forestal sostenible.

Les obres previstes en el cicle integral de l’aigua consistixen en l’ampliació del clavegueram de l’avinguda Vall d’Albaida per evitar inundacions en episodis de pluges fortes. La vicepresidenta Amigó ha destacat que «són obres importantíssimes perquè milloren la qualitat de vida de les persones i és l’objectiu que des de la Diputació estem potenciant amb força en el Pla Reacciona».

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha explicat que «les ajudes Reacciona són vitals per als municipis valencians per a impulsar la posada en marxa les ajudes mediambientals en projectes relacionats amb l’energia, la mobilitat, la gestió de residus, la naturalesa i l’estalvi d’aigua”.

En total, Agullent ha rebut 837.108,45 euros en ajudes del Pressupost de 2020 de la Diputació de València, a través d’ajudes del SARC i subvencions culturals, de Modernització i del Fons de Cooperació Municipal.

Col·laboració interadministrativa

La vicepresidenta Amigó ha visitat també, acompanyada per l’alcalde del municipi, Pau Muñoz González, i el diputat a les Corts, Jesús Pla, les obres del Centre de Dia de la localitat. Estes obres són un exemple de col·laboració interadministrativa per a millorar la vida de les persones majors, evitant llargs desplaçaments i la desubicació dels usuaris i usuàries. Per esta infraestructura, l’Ajuntament ha cedit el solar, la Diputació proporciona els recursos i la Generalitat Valenciana es farà càrrec de la gestió.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí