Agullent adquireix un desfibrilador portàtil i formarà a personal per usar-lo

0
571
La Policia Local ha sigut formada en l'ús del desfibril·lador
La Policia Local ha sigut formada en l’ús del desfibril·lador

L’Ajuntament d’Agullent ha adquirit recentment un desfibril·lador extern semiautomàtic (DESA). Un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta la parada cardiorespiratòria quan és deguda a la fibril·lació ventricular o a una taquicàrdia ventricular sense pols.

L’adquisició per part de la regidoria de Sanitat d’aquest aparell sanitari, que permet restablir el ritme cardíac a través d’una descàrrega elèctrica, permetrà assistir a Agullent a una persona en els primers minuts de produir-se una aturada cardíaca, i a partir d’aquí donar avís als serveis de socors. Amb aquesta finalitat s’ha format als agents de la policia local i als membres del CF Agullent en l’ús d’aquest equip.

Segons ha explicat Teresa Terol, regidora de Sanitat, el DESA està pensat per ser utilitzat per personal no sanitari, de tal manera que tot seguint les seues instruccions es col·loquen els elèctrodes al pacient. L’aparell, després de determinar el tipus de ritme cardíac, aconsella els assistents separar-se per emetre la descàrrega elèctrica, o bé, aconsella realitzar compressions toràciques.

El desfibril·lador extern semiautomàtic que s’ha adquirit a Agullent és portàtil, de manera que pot ser ubicat en els llocs on es realitze un esdeveniment amb gran concentració de gent, ja que la seua efectivitat és màxima en els moments immediatament posteriors a una aturada cardíaca. Amb l’adquisició d’aquest aparell sanitari Agullent se suma a les localitats amb espais cardioprotegits.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here