Agullent obri dissabte els actes oficials de les Festes de Moros i Cristians

0
921
Castell de festes d' Agullent (foto: Tino Esplugues)

Les festes a Sant Vicent se celebraran a Agullent fins dimarts amb diferents actes festius, lúdics i religiosos per a tots els públics

Este dissabte la música envairà la localitat d’Agullent a partir de les 19:30 hores, ja que a eixa hora comença l’Entrada de Bandes. Un acte que enguany tindrà com a especial protagonista al prestigiós director Carlos Revert Espí, qui serà l’encarregat de dirigir la interpretació conjunta de l’Himne del Fester per part de totes les bandes participants a les Festes de Moros i Cristians d’Agullent 2017.

Amb aquesta desfilada musical, que va des de la plaça Constitució d’ Agullent i fins la plaça Major, va de bo l’inici de les festes morocristianes a aquesta localitat valldabaidina. De fet a partir de la mitjanit hi haurà la Desfilada Humorística i a continuació l’orquestra Montecarlo a l’escenari de la Font Jordana.

Els protagonistes de les festes 2017 són pel bàndol moro la Filà Ben-Hulem, capitanejada per Amparo Cardós Blasco i pel cristià la Filà Berenguers amb María Soler Casanova com a capitana. Ambdues filaes seran les encarregades de donar una especial esplendor a l’acte de l’Entrada dels Exèrcits Moro i Cristià, que tindrà lloc el diumenge 23 a partir de les 18 hores pel carrer Major d’Agullent.

Una altra cita seran les Ambaixades. Els portaveu cristià i moro faran als peus del castell de festes, ubicat a la plaça Major, una lluita dialèctica per a conquerir i reconquerir la plaça. Alfonso Gisbert Martí és l’ambaixador cristià, qui estarà custodiat pel banderer, Salvador Soler Aleixandre. L’ambaixada mora serà protagonitzada per Jaume Albert Soler, qui comptarà com a banderer amb Jorge Lucas Diranzo. La cita amb les Ambaixades és el dimarts 25 d’abril a les 12:30 la mora i a les 19 hores la cristiana, després de la qual ja serà la rendició del castell i el fi de festa. Abans d’eixe punt i final queden però uns intensos dies de festes, música i tradició.

Propostes lúdiques

La programació musical nocturna especial de les Festes de Moros i Cristians d’Agullent s’enceta aquesta nit de divendres amb l’actuació de l’Orquestra Eufòria i continua dema dissabte 22 d’abril, després de la desfilada humorística, amb l’Orquestra Montecarlo. Ambdues actuaran a l’escenari del parc de la Font Jordana, com també ho farà el diumenge 23 d’abril l’Orquesta Twister.

Per als més menuts de la casa. Els dilluns 24 d’abril durant tot el dia hi haurà un parc infantil a la Font Jordana. I el dimarts 25 d’abril, dia de les Ambaixades, a les 11:30h Ameba Teatre oferirà un contacontes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here