Agricultura impulsa un projecte pilot d’enoturisme a la Font de la Figuera, Moixent i Fontanars

1
891
Vinya
Es pretén combinar turisme, gastronomia i medi ambient

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació impulsarà en 2010 un projecte pilot d’enoturisme als municipis de Moixent, la Font de la Figuera i Fontanars dels Alforins amb la finalitat de contribuir a que esta zona de tradició de producció de raïm i vi «es converteixca en un focus de divulgació de la cultura vitivinícola de la Comunitat, així com en un centre de difussió d’una agricultura respectuosa amb el medi ambient i que potencie la professionalització del sector agrari» s’ha apuntant des de la Generalitat.

Est iniciativa s’emmarca dins el Programa de Desenvolupament del Medi Rural de la Conselleria d’Agricultura i suposarà una inversió total d’1,9 milions d’euros que permetrà desenvolupar en esta zona actuacions en àmbits com el turístic i la cura del paisatge i del medi ambient.

Així, entre d’altres iniciatives, este projecte d’enoturisme preveu l’adequació funcional de les instal·lacions particulars dels cellers i cooperatives perquè puguen recollir la celebració de cates, degustacions i altres esdeveniments relacionats amb la producció del vi.

Pel que fa a l’àmbit turístic es preveu l’elaboració d’un pla de desenvolupament de sendes rurals amb l’objectiu de crear itineraris de senderisme que suposen un complement a l’ofertad del turisme del vi de la zona.

Des de la conselleria es destaca que el turisme constitueix actualment un dels factors principals de desenvolupament econòmic per gran part del territori rural, ja que «es capaç de conjugar conservació i valorització dels recursos,tant físics com culturals, i obrir nous espais de mercat per les produccions agrícoles relacionades amb els productes típics».

En esta línia la Geralitat explica que l’enoturisme representa «una activitat turística que combina la potencialitat dels atractius culturals i paisatgístics de les comarques d’interior amb la cultura associada al cultiu de la vinya i la producció de vi, a través de la visita a les pròpies vinyes i celleres per conéixer de primera mà el procés d’elaboració d’esta beguda». Així mateix també es recorda que el sector representa una activitat econòmica cada vegada més important a la zona i per al desenvolupament del medi rural on radica la seua producció.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí