L’AVT organitza a Xàtiva i Oliva jornades sobre competitivitat i innovació turística

0
1565
Castell de Xàtiva.

Les sessions se celebraran a Oliva el dimarts 21 i a Xàtiva el dimecres 22 de novembre

La Agència Valenciana del Turisme ha organitzat unes jornades a Oliva i Xàtiva sobre competitivitat i innovació turística amb l’objectiu de divulgar i propiciar un debat professional sobre l’estat i reptes tecnològics i d’innovació orientats a millorar la rendibilitat del sector turístic.

La jornada, que porta per títol ‘Innovar o morir’, reunirà dimarts que ve 21 de novembre a Oliva i el dimecres, 22 de novembre, a Xàtiva a autònoms, pimes, emprenedors i empreses turístiques, agents locals de turisme i administracions públiques.

Aquesta jornada s’emmarca dins del nou programa d’Accelerador Empresarial i del Empreniment Turístic, Accetur, que desenvolupa l’Agència Valenciana del Turisme i l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques Invat·tur, en col·laboració amb el Consell de Càmeres.

El secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que, a través del programa Accetur, “estem contribuint a crear un espai de formació d’empreses i d’iniciatives per a iniciar un futur professional, i d’aquesta manera obrir una porta d’oportunitats després de la formació rebuda”.

Així mateix, Colomer ha recordat que “mitjançant aquestes jornades contribuïm a desenvolupar l’esperit emprenedor en els futurs professionals del sector turístic, oferint una visió de la innovació turística com a factor d’oportunitat per a l’acceleració, la competitivitat i la generació de negoci turístic”, al mateix temps que ha ressaltat “els serveis que ofereix Accetur a emprenedors i empreses, a través de la Xarxa de CdT en tot el territori, així com la metodologia del Programa de Competitivitat Turística que es duu a terme amb les cambres de comerç”.

Oliva acollirà aquesta jornada, amb la col·laboració de l’ajuntament, dimarts que ve 21 de novembre en el Saló del Plens de l’Ajuntament. En la jornada es parlarà de les tendències i canvis en models d’empreses -amb la participació d’Alberto Galloso (Solucions Turístiques)-; de la innovació en allotjament hoteler -amb la presència de Juan Carlos Sanjuán (Casual Hotels-) i d’experiències locals innovadores d’èxit -com el cas de Jova Esdeveniments (Juan Baptista Arts)-.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L’Ajuntament de Xàtiva efectua un segon pagament de 32.100 euros destinats al Xec Infantil Municipal

D’altra banda, i comptant amb la participació de l’ajuntament de Xàtiva, el dimecres 22 de novembre la Casa de Cultura acollirà una altra jornada del mateix títol, que plantejarà a les empreses turístiques locals la innovació en la gestió intel·ligent de destinacions turístiques -amb la presència de Miguel Ángel Català (Destinació Turística Intel·ligent Finestrat)-, i experiències innovadores de proximitat com el cas de la Gastrocasa o Joba Esdeveniments, ambdues emplaçades a Gandia.

Programa Accetur

Accetur es tracta d’un programa que ofereix informació, formació i suport tècnic a projectes turístics emprenedors i a autònoms i xicotetes empreses per a millorar els seus processos productius i el seu posicionament en el mercat turístic.

L’objectiu del programa és difondre i consolidar el emprendimiento turístic -com a opció d’inserció laboral i desenvolupament professional- i millorar la competitivitat dels autònoms i pimes -clau per a reforçar el teixit empresarial; el desenvolupament turístic territorial; la diversitat, qualitat i sostenibilitat de l’oferta; la innovació i l’ocupació-. Cal recordar que ja són més de 100 autònoms, micro pimes i pimes turístiques les que participen en aquest programa de Competitivitat Turística de Accetur.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here