AFAB i José Llorca rebran els guardons dels primers Premis 9 d’Octubre de Bocairent

0
1048
AFAB Bocairent
L'associació AFAB rebrà la distinció 9 d'Octubre de Bocairent

Demà l’Ajuntament de Bocairent concedirà a l’Associació de Famicliars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAB) i a José Llorca els guardons de la primera edició dels Premis 9 d’Octubre amb els quals es pretén «reconéixer la tasca que realitzen els diferents col·lectius i persones de Bocairent» s’explica des del consistori.

La distinció a nivell de col·lectiu s’atoraga a AFAB, associació que va ser constituïda el 2001 amb l’objectiu de que la població comptara amb un centre de dia que en un «temps rècord» -s’apunta des del consistori- obria les seues portes en febrer del 2005, assumint l’associació la seua gestió. Des del passat any està catalogada pel Ministeri de l’Interior com entitat d’utilitat pública, la qual cosa garanteix el compliment de tota la normativa i la qualitat en el desenvolupament de les seues funcions.

D’una altra banda a títol individual es disntingeix a José Llorca per ser «una autèntica caixa de sorpreses» argumenta l’Ajuntament, ja que va ser escollit «per la seua dedicació al món del col·leccionisme, les exposicions i el treball constant i continuat a diverses associacions i entitats de la localitat». Així es reconeix la seua trajectòria per haver «ofert diverses oportunitats d’endinsar-nos durant uns dies en mons tant apassionats com els del cinema, la publicitat, la iconografia mariana o els segells».

La regidora de Cultura, Noèlia Vañó, ha afirmat que espera «que aquesta inciativa siga un punt d’encontre de tots els bocairentins i ens agradaria que es convertira en una fita anual que servira per reflexionar i agrair el treball desinteressat fet pels nostres veïns». La responsable municipal afegeix que «l’alt nombre de candidatures presentades pels integrants del Consell Municipal de Cultura i la seua elecció democràtica realça encara més si cap els mèrits dels homenatjats i ens confirma l’encert de crear aquest òrgan per dinamitzar la vida cultural de Bocairent».

El lliurament dels premis tindrà lloc demà al Teatre Avenida a partir de les 20,30h amb l’actuació de l’Agrupació Coral local i finalitzarà amb un sopar de germanor acompanyat de l’actuació de diferents monologuistes.

L’Ajuntament de Bocairent també ha previst altres activitats per celebrar la diada del País Valencià, així el pròxim dia 10 a les 18h també al Teatre Avenida es farà l’espectacle infantil i juvenil ‘En JaumeI’ de Xana Teatre on de la mà del rei conqueridor els més menuts repassaran la història del Regne de València en un viatge plé d’humor. Posteriorment a les 20h l’Espai de poesia omplirà de versos, per cinqué any consecutiu, la Cafeteria Esglai en na proposta «ja plenament consolidada i que consisteix en la posada en comú d’idees i d’experiències a través dels textos llegits pels assistens» s’indica des del cosistori.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí