AE-Agró presenta alegación al Pla General Estructural d’Énguera per a evitar l’obertura de noves pedreres

0
1470
Serra de Martés d'Énguera

Els ecologistes alerten que el Pla General Estructural d’Énguera preveu l’establiment de dues pedreres en una Zona d’Especial Protecció per a les Aus concretament a la ZEPA Serra de Martés-la Mola de Cortes

El col·lectiu d’Acció Ecologista-Agró la Costera ha presentat al·legacions al Pla General Estructural d’Énguera per la pretensió de l’ajuntament de permetre la instal·lació de dues pedreres en terrenys catalogats com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). Des d’AE-Agró la Costera es considera que esta activitat minera a cel obert és incompatible amb la declaració de ZEPA ,per això s’ha demanat al consistori que classifique la zona afectada com a sòl no urbanitzable d’especial protecció i, així, salvaguardar-la de noves pedreres.

El Pla General Estructural d’Énguera preveu l’establiment de dues pedreres en una Zona d’Especial Protecció per a les Aus concretament a la ZEPA Serra de Martés-la Mola de Cortes on, entre altres espècies d’ocells, trobem les següents àguiles: reial (Aquila chrysaetos), serpera (Circaetus gallicus), calçada (Hieraaetus pennatus) i de panxa blanca (Hieraaetus fasciatus). Totes estes àguiles estan protegides, com la rata penada de cova (Miniopterus schreibersii), que també té una important població en esta ZEPA.

Des del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró la Costera entenen que l’activitat minera a cel obert que implicaria l’obertura d’estes dues noves pedreres és incompatible amb la declaració de ZEPA. Per este motiu hem presentat al·legacions al Pla General Estructural d’Énguera per a demanar a l’ajuntament que classifique els terrenys afectats, tant els privats com els que són muntanya d’utilitat pública, com a sòl no urbanitzable de protecció especial.

Des d’AE-Agró la Costera esperem que “pel bé del nostre patrimoni natural, l’Ajuntament d’Énguera modifique l’actual proposta de Pla General Estructural i desistisca en la seua pretensió de permetre la instal·lació de pedreres en la ZEPA Serra de Martés-La Mola de Cortes. Com ja li hem advertit en les nostres al·legacions, el consistori no pot modificar arbitràriament la catalogació d’estos terrenys protegits que, sí o sí, han de ser considerats a sòl no urbanitzable d’especial protecció”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El PP reclama un servei de radioteràpia a l'hospital de Xàtiva per evitar llargs desplaçaments

AE-Agró també han mostrat el seu rebuig a l’obertura de noves pedreres en esta ZEPA els companys de l’Associació per a la Defensa de la Natura d’Énguera (ADENE) i l’associació No més pedreres a Énguera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here