Adjudicat d’emergència el desmantellament del tauler del Pantalà del Port de Sagunt per 5,8 milions

0
2543
Imatge de l'actual estat del pantalà del Port de Sagunt.

El termini d’execució de les obres és de tres mesos que començaran abans d’un mes

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha adjudicat per tramitació d’emergència les obres de “desmantellament del tauler del Pantalà de Mineral de Sierra Menera del Port de Sagunt”. Una actuació que ja va anunciar el president de l’APV, Aurelio Martínez, en l’últim Consell d’Administració de Valenciaport dijous passat 10 de novembre, i que es va concretar el divendres 11 de novembre a la vesprada amb la signatura d’aquesta contractació a l’empresa SACYR Construcció, S.A.O. per un import de 5.802.053,73 € (IVA inclòs).

Amb aquesta mesura, l’APV actua de manera urgent després de l’última ensulsiada de part de la infraestructura esdevinguda el passat 28 de setembre, on van caure tres obertures, en concret el 9, 10 i 11, els que estaven en pitjor estat “sense necessitat de temporal, amb la mar en bon estat, la qual cosa va evidenciar el mal estat de la instal·lació que no té possibilitat de reparació”. Tota la zona ja estava abalisada per Valenciaport després dels primers incidents.

Després d’estudiar l’estat del mateix després d’aquesta incidència, s’ha pogut comprovar a més que existeix un suport, el que suporta les obertures 5 i 6, que té un estat de degradació similar i, per tant, dins del grau d’incertesa quant a la durabilitat i seguretat de tota l’estructura, es tem, donada la impossibilitat material de limitar l’accés a l’àrea per curiosos, banyistes o xicotetes embarcacions, que davant un altre despreniment fortuït es puguen produir danys personals.

D’altra banda, a l’hora de plantejar el desmantellament de l’estructura, el cost de l’obra i la viabilitat de l’actuació venen condicionats significativament per la mobilització dels mitjans marítims pesats i la disponibilitat d’aquests, per la qual cosa es proposa el desmantellament del pantalà amb caràcter d’emergència. El termini d’execució de les obres és de tres mesos que començaran abans d’un mes.

Actuacions en ciutat-port a Sagunt

Cal recordar, que Valenciaport ja ha adjudicat a l’empresa COMSA. S.A.O. l’obra del projecte “Nou passeig marítim en la zona nord del Port de Sagunt” després d’una licitació pública a la qual es van presentar cinc ofertes. L’adjudicació d’aquesta obra activa la construcció d’un passeig marítim en la zona nord del recinte portuari saguntí que, donant continuïtat al passeig marítim del municipi, permeta l’ús ciutadà d’aquesta zona i en el futur, l’accés públic al pantalà Sierra Menera. Està previst que l’obra començarà en l’últim trimestre d’enguany i tindran un termini d’execució de 12 mesos.

Aquest nou passeig es concep com un centre cultural, d’oci i d’activitat lúdica per als ciutadans, per la qual cosa s’han creat una sèrie d’àrees d’activitat que habiliten la realització de zones museístiques, de restauració, de jocs infantils, esportives, etc. En aquesta línia, una de les idees fortes del projecte és posar en valor el caràcter patrimonial i històric de l’entorn. Per a això, es concep el nou passeig com un espai que concilia l’oci amb un plantejament museístic sobre el pantalà i sobre el propi patrimoni industrial de Sagunt.

El projecte contempla solucions constructives amb diverses àrees com: Glorieta i entroncament amb el carrer Travessia del Mediterrani i Passeig Marítim; Escales d’accés i zona d’inici del passeig; Part central del passeig i espai d’activitats; Zona final del passeig i futur enllaç amb el pantalà; Zona d’interacció amb la platja; Zona del carril bici.

Cal recordar que el projecte de remodelació de la zona nord del Port de Sagunt es desenvolupa en dues fases. D’una banda, es treballarà en la zona terrestre i, d’altra banda, la part marítima.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí