Adjudicades per 14,5 milions les obres de construcció del ramal d’accés ferroviari al Port de Sagunt

CaixaBank - MyBox

0
581
Port de Sagunt.

L’objectiu de l’actuació és la connexió directa del Port de Sagunt amb el Corredor Mediterrani i el Corredor Cantàbric-Mediterrani

El Consell d’Administració d’Adif ha aprovat en la seua última reunió l’adjudicació del contracte d’execució de les obres del nou accés ferroviari de mercaderies al Port de Sagunt i les millores en la seua connexió amb el Corredor Mediterrani i el Corredor Cantàbric-Mediterrani.

El contracte ha sigut adjudicat per un import de 14.519.969,75 euros a l’empresa Obres i Serveis (Copasa) i té un termini d’execució de 16 mesos.

El nou traçat es projecta en via única electrificada d’ample mixt (dotada de tercer fil) fins a les instal·lacions auxiliars del port. La zona d’actuació comprén un total de 5,6 km de longitud de plataforma ferroviària en el qual es construiran dos ramals diferenciats, que conflueixen en un tercer, i que constitueixen els enllaços per a l’accés de la línia València-Tarragona pels costats sud i nord cap al port.

El ramal 1 té una longitud de 4,6 km. Compta amb dues alineacions rectes de 1,9 i 1,6 km, que discorren paral·leles al polígon Camí La Mar i al viari Parc Sagunt I, respectivament, per a finalitzar en el port.

El segon ramal, de 501 m de longitud, va des de la línia actual València-Tarragona (via 6) fins al ramal 1. Està destinat a l’enllaç per als trens que circulen des de/cap al sud (costat València).

El ramal 3 té una longitud de 515 m que van des de la línia actual València-Tarragona (via 6) fins al Ramal 1. Està destinat a l’enllaç per als trens que circulen des de/cap al nord (costat Castelló).

Les obres inclouen la instal·lació d’una fuita que permeta la connexió de les vies 2 i 6 de l’estació de Sagunt, situades en el costat nord.

En el projecte s’inclou la construcció de dos viaductes i dos passos inferiors, a més d’un canviador de fil i 7 aparells de via aptes per a tercer fil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here