Adif restableix aquest divendres la circulació de trens en el tram València-Sagunt

CaixaBank - MyBox

0
1017
Estació del tren de Sagunt

Renfe recuperarà d’aquesta manera l’oferta del servei de Rodalies de la línia C-6 València-Castelló anterior a l’inici de les obres

Adif Alta Velocitat (Adif AV) restablirà aquest divendres, 31 d’agost, la circulació de pràcticament tots els trens en el tram València-Sagunt, una vegada finalitzat el gruix de les obres per a la implantació de l’ample internacional en l’àmbit del túnel del Cabanyal, emmarcades en el desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Renfe recuperarà d’aquesta manera l’oferta del servei de Rodalies de la línia C-6 València-Castelló anterior a l’inici de les obres. La companyia reposa la programació existent abans de l’execució dels treballs d’infraestructura. Així, 79 serveis circularan novament, entre ambdues ciutats: 40 en sentit València-Castelló i 39 en sentit Castelló-València.

El servei d’autobusos complementari deixarà de funcionar a partir de la implantació de la nova programació a partir de l’1 setembre.

Així mateix, la companyia recupera l’ofereix trens de Llarga Distància del Corredor Mediterrani. L’oferta dels serveis Euromed i Talgo, entre València i Barcelona, es mantenen amb alguna modificació puntual en els horaris. Per la seua banda, els trens de mitja distància de la relació València, Tortosa/ Barcelona circularan amb normalitat amb les seues parades habituals.

Quant a l’AVE, dos serveis d’alta velocitat entre Madrid i Castelló, un per sentit, circularan ja amb total normalitat durant tot el trajecte.

A causa de la necessitat de concloure uns treballs addicionals a les obres en unes fuites, és a dir, desviaments ferroviaris, entre l’1 de setembre i el 16 de setembre els viatgers de l’AVE Madrid-Castelló amb eixida de Puerta de Atocha a les 9.40 seran encaminats des de l’estació València Joaquín Sorolla en un servei d’autobús fins a Castelló per a garantir la mobilitat fins a destinació.

De la mateixa manera, els viatgers de l’AVE Castelló-Madrid, amb eixida a les 13.30 hores, realitzaran el trajecte amb autobús fins a València des d’on continuaran el viatge en AVE fins a la destinació final.

Obres realitzades

L’actuació, que s’ha dividit en tres fases, ha permès adaptar a l’ample mixt la via 2 (costat mar) del túnel del Cabanyal instal·lant 5.700 travesses específiques per a via en placa a l’interior del túnel, substituint les existents juntament amb el carril. A més, s’han instal·lat de dos aparells de via d’ample mixt en la Bifurcació Port, a l’eixida de la boca sud del túnel, i un cambiador de fil en aqueixa primera fase.

La segona fase ha comprès treballs en la via 1, consistents en la col·locació de dos aparells de via d’ample mixt per a completar les fuites de Bifurcació Port, dos nous aparells mixts en la boca nord (Lloc de bloqueig d’Alboraia), el trasllat de l’actual cambiador de fil i el muntatge de 400 metres de via mixta, ha informat Adif en un comunicat.

L’última actuació s’ha portat en la via 2, instal·lant els dos aparells per a completar el Lloc de bloqueig d’Alboraia. En cadascuna de les fases desenvolupades s’han realitzat les operacions tècniques necessàries per a garantir els òptims paràmetres dels nous elements de via, així com els requisits del sistema de gestió de seguretat en la circulació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here