Adif licitarà abans de final d’any obres per 65 milions per a “assegurar la competitivitat” de la línia Saragossa-Terol-Sagunt

0
1143
Estació del tren de Sagunt

Aquest anunci s’ha realitzat durant la reunió de la comissió de seguiment del Pla Director del Corredor Cantàbric-Mediterrani

Adif licitarà abans de final d’enguany obres per valor de 65 milions d’euros per a avançar en l’execució de les diferents actuacions de millora integral de la línia Saragossa-Terol-Sagunt. Aquesta inversió tindrà continuïtat en els pròxims anys conforme a la programació establida. En total, el pla de millores representarà una inversió de 386,6 milions d’euros.

Aquest anunci ha sigut realitzat aquest dimecres durant una nova reunió de la comissió de seguiment del Pla Director del Corredor Cantàbric-Mediterrani, celebrada a Madrid, en compliment de l’anunci realitzat pel ministre de Foment el passat 6 d’octubre.

A la reunió han assistit, per part d’Adif, la presidenta, Isabel Pardo de Vera, el comissionat per al Corredor Mediterrani, Vicent Boira, i diversos responsables tècnics de la companyia. Així mateix, han assistit el conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge del Govern d’Aragó, José Luis Soro; a més de representants de la Generalitat Valenciana, Renfe, l’Autoritat Portuària de València, la Confederació Empresarial Valenciana, CEOE Aragó i l’Associació d’empreses Ferroviàries Privades.

Durant la reunió, s’han analitzat les millores per al trànsit ferroviari que han representat les actuacions dutes a terme fins ara, s’ha informat de les previsions de licitació i execució de les pròximes obres previstes i s’han analitzat les perspectives de creixement futur i l’augment de les prestacions en aquesta línia.

El Pla Director de la línia Saragossa-Terol-Sagunt 2017-2022/2023 representa una inversió global de 386,6 milions d’euros i té com a objectiu millorar de forma significativa l’estat de la infraestructura actual per a permetre seguir potenciant aquest tram del Corredor Cantàbric-Mediterrani, especialment per al tràfic de mercaderies, facilitant les connexions ferroportuarias en aquest eix ferroviari estratègic de gran importància en discórrer per territoris que representen el 21% del PIB de l’Estat.

Una vegada completades les actuacions, aquest pla permetrà a la línia disposar d’una major capacitat de tràfics, reduir de forma substancial els temps de viatge tant per als viatgers com per a les mercaderies, una millor competitivitat dels serveis de càrrega, un increment de la velocitat màxima de circulació, un augment de l’eficiència en el transport, la incorporació de trens elèctrics, millors paràmetres de seguretat, fiabilitat i confort, la reducció de les incidències i convertir-la en plenament interoperable amb els corredors Atlàntic i Mediterrani.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here