ADIF licitarà a juny el projecte de la nova estació de l’Alcúdia de Crespins

0
1067
Imatge de la visita institucional d'Adif a l'Alcúdia de Crespins.

El director general de Conservació i Manteniment d’ADIF ha realitzat l’anunci durant la seua visita a l’Alcúdia de Crespins

El director general de Conservació i Manteniment d’ADIF, Ángel Contreras i el subdirector de Manteniment d’Infraestructures Est, Fernando Ugena han anunciat, aquest matí, davant de l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, i el vicealcalde, Roberto Granero, la licitació al mes de juny i la posterior construcció de la nova estació i que tot aquest projecte està inclòs al Pla de Rodalies aprovat pel Consell de Ministre, la qual cosa garanteix econòmicament la inversió necessària. D’aquesta manera, segons el govern municipal, es posa fi als anys de lluita i queixes per part del municipi per comptar amb una estació de tren digna, decent i adequada.

Després de la demolició de l’antic edifici l’any 2011 per problemes d’aluminosis en els materials de construcció que feien impossible la seua rehabilitació l’Alcúdia de Crespins continua amb barracons i sense aquesta instal·lació, però, com ha explicat l’alcalde, Pepe Garrigós, hui podem començar a dir que «hi ha llum al final del túnel», ja que després de patir durant 11 anys els barracons, hui «estem d’enhorabona pel compromís que ha adquirit ADIF amb el nostre poble”.

El primer edil ha mostrat la seua satisfacció per poder anunciar a la població que finalment, i després de molts anys de lluita, l’estació serà una realitat. «Com a alcalde sent una alegria immensa perquè aquest era l’objectiu principal que em vaig marcar per concloure la legislatura i ja podem dir que tindrem estació».

Garrigós, també ha assenyalat que ara van iniciar-se uns procediments necessaris com són la redacció, la licitació i tots els passos necessaris per a la construcció de la nova estació. Un procés que pot allargar-se, però que culminarà amb el nou edifici.

Per la seua banda, el vicealcalde, Roberto Granero, ha destacat que «hui hem fet un pas molt important per a aconseguir la nova estació. Després de massa anys sense una estació en condicions i moltes gestions realitzades, ADIF ha posat terminis per a la licitació del projecte i posterior construcció. A més a més, la introducció de la intervenció en el Pla de Rodalies garanteix econòmicament la inversió necessària. Una magnífica notícia que ens permetrà ser una estació de referència per a la Costera i comarques veïnes».

A la reunió que ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, també han estat presents la directora general d’Obres Públiques de la Generalitat Valenciana, Roser Obrer, així com el Coordinador i tècnics de l’Oficina de Coordinació, i la Gerència de SP de Renfe.

En ella, a més, s’ha creat una comissió de seguiment en la qual estaran representades les tres administracions Renfe/ADIF, Roser Obrer per part de la Generalitat Valenciana i el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Jordi Caparrós. Una comissió que ja té previst reunir-se a la setmana que ve per començar els treballs.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí