Adif licita dos contractes per més de 10 milions per avançar en el desenvolupament de la línia Sagunt-Saragossa

CaixaBank - MyBox

0
1327
Adif ha contractat el balast per a la línia fèrria

S’ha licitat el subministrament d’aparells de via i el de balast per al tram comprés entre les estacions de Cariñena i Sagunt

Adif ha licitat dos contractes de subministraments per a l’execució d’actuacions de millora en la línia Saragossa-Terol-Sagunt per un import global de 10.347.254,3 euros. D’aquesta manera afirmen des de l’empresa pública que es garanteix l’avanç en el pla d’inversions compromés per a assegurar la competitivitat d’aquesta línia com a eix estratègic del Corredor Cantàbric-Mediterrani.

S’ha licitat el contracte per al subministrament d’aparells de via entre les estacions de Cariñena i Sagunt. Aquesta actuació, dividida en dos lots, compta amb un pressupost de licitació de 7.751.562,3 euros, i un termini d’execució previst de 22 mesos.

En total, s’ha previst la col·locació de 51 aparells de via interoperables, 23 d’ells en el tram entre les estacions de Cariñena i Barraques i els altres 28 entre Barraques i Sagunt. Les operacions previstes en aquest contracte contemplen la fabricació, premontaje i comprovació en taller d’aquests elements dels aparells de via que seran interoperables, la seua càrrega i transport fins a la zona d’obres, on es descarregaran i es premontarán per a posteriorment procedir a la seua col·locació.
Subministrament de balast

D’altra banda, Adif ha licitat el contracte per al subministrament i transport de 100.000 tones de balast per a la renovació de via entre les estacions de Cariñena i Sagunt amb un pressupost de 2.595.692 euros, i un termini d’execució estimat de 22 mesos.

El contracte licitat comprén l’extracció de la pedra per a la fabricació del balast homologat, el seu emmagatzematge temporal i el seu transport fins a la traça o apilaments de forma prèvia a la seua descàrrega en la via.

Aquests materials estan destinats a l’adequació de la via en aquest tram, així com a la realització d’altres actuacions singulars per a permetre la circulació de trens de mercaderies de 750 m de longitud, actuació que s’inclou en el Pla Director de la línia Zaragoza-Teruel-Sagunt.

El Pla Director, amb un horitzó temporal d’execució fins a 2022/2023, representa una inversió global de 386,6 milions d’euros i té com a objectiu millorar de forma significativa l’estat de la infraestructura actual per a permetre continuar potenciant aquesta línia com a eix estratègic del Corredor Cantàbric-Mediterrani.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here