Adif comença els tràmits del projecte de millora de drenatge de les infraestructures a la Font de la Figuera

CaixaBank - MyBox

0
713
Imatge de les inundacions de la DANA a la Font de la Figuera.

L’objectiu és reparar els danys causats a les infraestructures per les inundacions de la DANA de setembre de 2019 i previndre futures inundacions

ADIF (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries) ha iniciat els tràmits per a la redacció del projecte de millora de drenatge de la plataforma de l’entorn del túnel de la Foia de Manuel i la trinxera de la Font de la Figuera. L’objectiu és reparar els danys causats a les infraestructures per les inundacions de la DANA de setembre de 2019 i previndre futures inundacions.

Fins el 29 de març les empreses interessades poden optar a este projecte, que té un import total de 408.540,18 euros.

D’esta manera, ADIF planteja un conjunt de solucions a curt termini que té com a objectiu protegir la infraestructura i la zona pròxima al túnel d’inundacions per a períodes de retorn d’entre 2-25 anys. Així, esta solució pretén laminar els cabals d’arribada i augmentar la capacitat de drenatge existent de la plataforma actual, túnel inclòs.

Entre les accions concretes que es durien a terme es troben la construcció de cunetes de coronació en la trinxera del ferrocarril; la instal·lació de basses de laminació; i el muntatge de via en placa en el túnel. A més, s’ampliaria el sistema de drenatge del túnel i de la trinxera.

Les cunetes de coronació recollirien l’aigua de les conques vessants, protegint així la trinxera i conduint l’escolament fins a les basses de laminació. Les basses es projectarien, com a sistemes de recollida i laminació, sent necessàries en tots dos marges de la trinxera d’accés al túnel.

Este primer paquet a curt termini contempla les mesures que no requereixen un tràmit d’avaluació d’impacte ambiental, pel que les mesures a llarg termini encara no estarien definides.

A més, està previst que es redacte un projecte de construcció a fi de definir les actuacions necessàries per a reposar els camins del poble afectats igualment per la DANA. Eixos camins són el de l’Ensanxo, les Costeres, la Redonda, Assagador del Pilonet, Cementeri i Assagador de Gil Martínez.

Totes estes actuacions han sigut derivades d’un estudi que va encarregar ADIF-AV a la consultora INECO amb el propòsit de determinar i quantificar les causes dels danys ocasionats per les pluges, tant pel que feia a la infraestructura ferroviària com al terme municipal afectat.

L’Ajuntament de la Font de la Figuera va presentar en 2020 una reclamació patrimonial per via administrativa al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i ADIF demanant vora 550.000 euros per reparar els danys per les fortes pluges.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here