Adif aprova la inversió de 8,5 milions en el tren Xàtiva-Alcoi per modernitzar la línia

CaixaBank - MyBox

0
1693
Tren Xàtiva-Alcoi

El projecte comprèn la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU)

El gestor ferroviari Adif ha aprovat la licitació del projecte d’instal·lació de noves instal·lacions de seguretat de la línia d’ample convencional Xàtiva-Alcoi, han inoformado fonts del Ministeri de Foment. Aquesta actuació, inclosa en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana, té un pressupost de licitació de 8.588.619,47 euros (IVA inclòs), i un termini d’execució estimat de 10 mesos.

El projecte comprèn la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU), que permetrà, mitjançant moderns equips automàtics, augmentar de forma significativa les condicions de seguretat i fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l’explotació ferroviària.

Entre els treballs a desenvolupar destaca la instal·lació de nous enclavamientos electrònics (sistemes de gestió del tràfic) en les estacions d’Ontinyent i Alcoi que disposaran de sistemes videogràfics, que s’integraran en el Control de Tràfic Centralitzat (CTC) de València, i s’adaptaran els equips existents a Xàtiva.

En aquestes tres estacions s’implantaran nous elements de camp com a senyals lluminosos laterals, senyals indicadors d’adreça, accionaments i comptadors d’eixos, entre uns altres. També es col·locaran altres dispositius com cartelones i pantalles fixes d’informació.

D’altra banda, s’estendrà una nova xarxa de cablejat per a les instal·lacions de seguretat en les tres estacions, desmuntant els equipaments que quedaran fora de servei. Altres actuacions destacades seran la implantació dels equipaments del sistema ASFA (Anunci de Senyals i Frenat Automàtic), l’estesa de nous cables de fibra òptica de comunicacions i l’adequació del sistema tren-terra.

De forma paral·lela, s’instal·laran centres de transformació per a l’alimentació dels sistemes de senyalització i d’equips d’alimentació ininterrompuda, i es duran a terme treballs d’obra civil com a edificis tècnics, rases, canaletas, canalitzacions i arquetes. També es preveu la realització de les proves de fiabilitat i funcionament de les noves instal·lacions de forma prèvia a la seua posada en servei.

Aquestes actuacions podran ser cofinançades pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF), han indicat les fonts.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here