ADIF addueix el risc d’incendis per perllongar una setmana les obres del tren Xàtiva – Alcoi

CaixaBank - MyBox

0
686
Un comboi del tren Xàtiva-Alcoi.

Adif té previst finalitzar les obres de millora que es desenvolupen en la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi dilluns que ve 14 d’agost, la qual cosa permetrà reobrir-la al tràfic ferroviari en aquesta data.

Aquestes obres, que tenen per objectiu és suprimir 11 limitacions temporals de velocitat, es van iniciar el passat 12 de juny i tenien prevista la seva conclusió el 7 d’agost. No obstant això, l’elevat risc d’incendi a la zona ha fet que els tècnics d’Adif posposin la realització de determinat tipus de treballs, com a soldadures i reforç d’estructures metàl·liques de ponts, com a mesura preventiva.

Concretament, s’ha produït una situació d’alerta de risc d’incendis forestals de nivell 3 els dies 15, 16, 17, 27, 28, 29 i 30 de juny, la qual cosa ha desaconsellat l’execució de determinats treballs, que s’han posposat.

El pressupost inicial de les obres, 4 milions d’euros, s’ha ampliat fins a una inversió definitiva d’al voltant de 5,5 milions d’euros. Aquesta actuació, que reafirma el compromís del Ministeri de Foment amb la realització de diverses millores i reparacions en la línia, permetrà augmentar els paràmetres de seguretat i fiabilitat de la infraestructura i reduir els temps de viatge, amb el consegüent benefici per al tràfic ferroviari.

 

Pla alternatiu de transport

Per garantir la mobilitat dels viatgers, Renfe ha programat un pla alternatiu de transport per carretera entre Xàtiva i Alcoi, amb les parades intermèdies habituals, durant el desenvolupament dels treballs.

Els viatgers dels trens de Mitja Distància, entre les estacions de Xàtiva i Alcoi, realitzaran transbords per carretera. Sortiran dos autobusos per cada tren: el primer amb parada únicament en les estacions de Xàtiva, Albaida, Ontinyent i Alcoi i viceversa, i el segon amb parades en totes les estacions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here