ADEXA presenta una marca gastronòmica pròpia i rebutja vincular-se a la impulsada des de la Vall

0
1154
Moragues Ramon
Daniel Moragues i José Vicente Ramón han presentat el projecte

L’Associació d’Empresaris de Xàtiva i la Costera (ADEXA) ha presentat hui el projecte ‘Les Alcusses’, iniciativa qualificada com «plataforma d’intercooperació entre empreses», amb la qual es pretén potenciar l’impuls exterior dels productes gastronòmics i vitivinícoles de la Costera i la Canal de Navarrés. D’esta forma esta empresarial ha rebutjat integrar-se dins la iniciativa de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (Coeval) que recentment havia presentat el ‘Projecte Clariano‘ amb el que es pretenia fer una iniciativa similar agrupant les comarques de la Vall la Costera i la Canal.

En la presentació, a la que han assistit el president d’ADEXA, José Vicente Ramón, el director general de l’Institut de la Mitjana i Petita Indústria Valenciana (IMPIVA) Daniel Moragues i la regidora de Comerç de Xàtiva, Marián Soro, s’ha afirmat que es vol implicar en este projecte als diferents sectors relacionats amb la enogastronomia com són l’agricultura, la indústria, l’hostaleria, el comerç i el turisme.

Ramón ha apuntat que esta plataforma tindrà una tasca «empresarial i politica» per promocionar els productes alhora que es cree i millore el teixit associatiu necessari per al seu impuls. D’esta forma ha recordat que ADEXA ha impulsat iniciatives anteriors en este sentit com són el concurs d’Arròs al Forn o les Jornades Gastronòmiques. A més a més ha avançat que existeix la intenció de crear en un últim moment una ‘Escola Superior de Gastronomia’ la qual estaria en Xàtiva.

Sobre el Projecte Clariano el president d’ADEXA ha afirmat que «la nostra relació amb Coeval és perfecta» però que «ells estan liderant el seu projecte i nosaltres el nostre». Així apunta que pot haver «suport i coordinació amb una comarca veïna» i que podrien arribar a ser iniciatives complementaries que podrien «sumar».

El projecte ‘les Alcusses’ estarà finançat per l’IMPIVA amb 69.000 euros a través del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí