Adéu a 45 anys de pagar l’AP-7 als peatges de Puçol i després de Sagunt

0
3031
Les autoritats polítiques, davant del peatge de Sagunt

El tram que arribava fins a Puçol va ser inaugurat el 9 de juny de 1974, on es va establir un peatge que es va traslladar a Sagunt en 2001 y que finalment ha alçat les seues tanques

Des d’aquest 1 de gener el peatge de Sagunt va alçar les seues tanques i va deixar de cobrar i emetre tiquets de pagament després de 45 anys d’història de l’AP-7.

L’Autopista de la Mediterrània (nom amb la qual es va impulsar), va inaugurar el seu peatge de Puçol el 9 de juny de 1974, i va ser l’últim tram de 57 km que el connectava el peatge de Castelló, i completava una autopista que es va licitar en 1971 i que arribava des de la frontera de la Jonquera fins a Puçol, un total de 478 quilòmetres.

Ara, 45 anys i mig després gran part d’esta autopista, s’ha alliberat el tram entre Tarragona i Alcant, en no renovar la concessió el govern de l’Estat que passarà així a gestionar-la directament. Este fet vol dir que s’alliberen 373 km, dels quals són uns 230 entre Tarragona i Sagunt.

Cal destacar que durant aquestos 45 anys es va traslladar el peatge de Puçol a Sagunt l’any 2001, per estalviar trànsit especialment de vehicles pesants per la N-340 al seu pas per dins de Sagunt. D’aquesta manera durante els últims 18 anys el recorregut es va acurtar el tram de peatge per ubicar-lo a la capital del Camp de Morvedre.

I precisament ahí, a Sagunt, va ser el lloc emblemàtic triat pel propi Ministeri de Foment per fer la foto oficial de l’alliberament de l’AP-7, una imatge que va compatar amb la presència del mateix ministre José Luis Ábalos, el president de la Generalitat Ximo Puig, part del Consell, així com també de l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

Ara la part que quedarà pendent per solventar i que ja es reclama des de Sagunt és la connexió directa de la ciutat amb l’AP-7 (que malgrat no ser de peatge mantendrà provisionalment aquesta denominació), uns accessos que començaran a ser un cavall de batalla per a les infraestructures de Sagunt.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí