Activitat ‘Palància Riu Viu’ a Sagunt per netejar i reforestar l’espai


0
1073
L'activitat tindrà lloc el pròxim diumenge.

L’activitat la duen a terme els grups de joves vinculats als programes de la Regidoria de Joventut i Infància amb l’objectiu de posar en valor el riu del municipi

Diumenge que ve, 16 de maig, els grups de jóvens vinculats als programes de la Regidoria de Joventut i Infància han impulsat Palància Riu Viu, una activitat reivindicativa, de neteja i reforestació i posada en valor del riu. Des de fa mesos estos grups han estat fent tasques de coneixement mediambiental i històric del llit i han localitzat les zones on es depositen enderrocs. A més, han dissenyat un geocaching sobre qüestions vinculades a l’espai fluvial.

Per a esta activitat s’ha aconseguit sumar un grup d’entitats, entre les quals s’ha comptat amb l’especial col·laboració de l’IES Alt Palància, en concret del Grau Mitjà Aprofitament i Conservació del Medi natural (Sogorb), que durant el matí de hui estaran preparant l’espai on es realitzarà una de les accions el pròxim 16 de maig. Per agrair-los la seua presència el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, s’ha desplaçat fins allí per a saludar-los i donar-los la benvinguda.

La primera activitat prevista per al pròxim 16 de maig és Stop Enderrocs, basada en la neteja i recollida d’enderrocs. Els voluntaris i voluntàries es desplaçaran al municipi (a les 9 h Centre Salut Cecília Martí), i des d’allí es formaran dos grups que baixaran cap al Port de Sagunt (Minife), cadascun per un vessant netejant i recollint els enderrocs. A partir del pont d’ADIF, dos vehicles i personal els acompanyaran fins al punt de destinació. El voluntariat que durà a terme esta acció estarà equipat amb bosses i guants de protecció.

L’horari d’autobús que desplaçarà les persones voluntàries d’esta activitat serà: 8.30 h transport del Port de Sagunt (parada Centre Especialitats) a Sagunt (parada Cronista Chabret), i d’altra banda, a les 13.30 hores: transport del Port de Sagunt (parada Hospital) a Sagunt (parada Cronista Chabret).

La segona activitat del dia serà la plantació sobre les 10.30 hores, en la zona enfront de l’Hospital de Sagunt al costat de les restes del niu de metralladora, on es realitzarà una xicoteta plantació i neteja amb un públic més familiar i infantil. L’alumnat de l’IES Alt Palància prepararà el terreny i proporcionarà alguns plançons. També es plantarà un arbre de major grandària de manera simbòlica. A més, en esta activitat es realitzaran diverses intervencions, esmorzar, llegida d’un manifest i una xicoteta actuació infantil. La zona d’aparcament per a esta activitat serà el pàrquing de l’Hospital.

Palància Riu Viu està organitzat pels Grups de Participació de la Regidoria de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt i té com a col·laboradors l’IES Alt Palància – Grau Mitjà Aprofitament i Conservació del Medi natural (Sogorb); Acció Ecologista Agró; Centre Estudis Camp de Morvedre- Grup d’Estudis Mediambientals Salvador Vilalta; Consell Agrari; Regidoria Medi Ambient; SAG i Ajuntament de Canet d´En Berenguer (Regidoria de Joventut).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here