Activada l’alerta per calor alta a les comarques de la Costera i la Ribera

0
1297
Imatge del centre històric de Xàtiva.

Sanitat ha activat l’alerta nivell taronja per temperatures que podrien superar els 39ºC a estes comarques

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), ha activat el nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39 graus) en les comarques de la Costanera i la Ribera Alta.

Aquestes comarques estan integrades en la zona climatològica 17, a la qual pertanyen les següents poblacions: Alcàntera de Xúquer, l’Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l’Énova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Lloc Nou d’en Fenollet, La Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló i Xàtiva.

En produir-se aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets i xiquetes.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, així com utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar s’aconsella tancar les persianes, baixar els tendals en les façanes exposades al sol i situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta a la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sigueu; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents i decantar-se per plats freds i fruites i verdures fresques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here