Actes de celebració del 9 d’Octubre a Canals

0
444
Canals ha preparat un cap de setmana d'activitats
Canals ha preparat un cap de setmana d’activitats

L’Ajuntament de Canals, amb la col.laboració de diferents col·lectius de la localitat, ha organitzat diversos actes per conmemorar la diada de tots el valencians, el 9 d’Octubre.

Els actes a Canals s’ encetaran divendres amb el correllengua que duràn a terme els col.legis de la localitat . A les 11 del matí la flama per la llengua farà l’ entrada a la plaça del Pont del Riu des d’ on es llegiran els parlaments commemoratius de la diada dels valencians sota l’eslógan “que mai s’ apague la flama de la llengua”.

Dissabte la localitat de la costera acollirà la Fira del Comerç de 10 a 20h a l’avinguda Vicent Ferri. Més de 50 comerços i associacions, majoritàriament de Canals, ompliran els stands habilitats a esta fira comercial i on es vendran tant articles de temporada com d’ outlet.

També dissabte a les 22,30h i al Centre Cultural Papa Calixt III de Canals, el grup de teatre del Cor Calixtí de l’Associació Musical Canalense, posaran en escena dos sainets valencians, es tracta de, ‘El pare de la Criatura’ de Joaquín Llacer i ‘CapituléTonico’ de F. Hernàndez. ‘entrada és lliure i gratuïta fins completar aforament.

Els actes amb motiu del 9 d’Octubre a Canals, continuen diumenge amb l’acte institucional que es celebrarà a l’emissora de Canals Ràdio a les 10h, amb els manifestos que amb motiu de la festivitat de tots els valencians, llegiran els portaveus polítics amb representació a l’Ajuntament de la localitat.

Cap a les 11h,la plaça del Pont del Riu acollirà la festa de la bicicleta, un acte molt tradicional a Canals cada 9 d’Octubre. Des de les 11hí tots els participants pedalejaran per Canals, la Torreta i Aiacor. Es rifaran més de 100 regals, dos cascos i dos bicicletes donades per l’Ajuntament de Canals. A més enguany tot el que es recapte de la rifa serà destina a AFA Canals (Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Canals).

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Dos estudiants de Canals fan amb impresores 3D cascs protectors que envien a l'Hospital de Xàtiva i serveis propers

El 9 d’Octubre a Canals conclourà amb la inauguració dela biennal de pintura al Centre Cultural Ca Don José.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here