Acció Ecologista Acción exigeix a l’Ajuntament de Burjassot que “paralitze la seua desafortunada intervenció en l’Hort d’Almenar”

0
2867
HortAlmenar Burjassot

L’Hort d’Almenar és un dels millors jardins del nostre territori, motiu pel qual ha rebut diferents reconeixements i premis. Per exemple, el Premi Magister de Paisatgisme que atorga la Universitat Politècnica de València (UPV). En este jardí mediterrani, que va nàixer per iniciativa ciutadana i veïnal en 1984, podem trobar unes 200 espècies. Algunes d’elles són realment escasses a la comarca de L’Horta Nord. I altres, amb el pas dels anys, han esdevingut en arbres majestuosos, transformant així este solar abandonat i degradat en un meravellós oasi de biodiversitat.

 Malauradament, l’Ajuntament de Burjassot, actual propietari de l’Hort d’Almenar, no valora com cal este tresor botànic, mediambiental, patrimonial i cultural. Només així es pot entendre la desafortunada intervenció de “poda, obertura de camins i retirada de males brosses” que actualment està realitzant el consistori en este espectacular jardí mediterrani. Sense consultar a cap expert ni a les persones que van crear i gestionar l’Hort d’Almenar durant més de tres dècades, la brigada d’obres municipal està desenvolupant uns treballs que poden tindre conseqüències irreversibles sobre el conjunt del jardí, ja que manquen per complet de sensibilitat i coneixement tècnic. 

Per este motiu, Acció Ecologista-Agró ha exigit per escrit a l’Ajuntament de Burjassot la paralització immediata d’estos treballs i la implementació de les mesures correctives necessàries per a evitar la compactació i la deshidratació del sòl del jardí. A més a més, hem demanat al consistori la creació d’una comissió gestora de l’Hort d’Almenar. Esta comissió estaria integrada per representants del sector mediambiental, del Jardí Botànic de València, altres entitats que treballen en patrimoni i jardineria i, per descomptat, associacions veïnals.

Des d’AE-Agró considerem que la importància de l’Hort d’Almenar va més enllà de les fronteres del terme municipal de Burjassot. És una joia botànica de tots els valencians. Per això, esperem una rectificació urgent per part de l’ajuntament i que el consistori aposte per posar en valor tant el jardí com la seua trajectòria històrica. I que ho faça amb la sensibilitat i el rigor tècnic i científic que es mereix este xicotet però espectacular oasi de biodiversitat.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here