Absolts dos exalcaldes d’Ontinyent 12 anys després de ser acusats de prevaricació urbanística en el cas de les ‘casetes’

0
1530
Imatge d'una zona de casetes del Disseminat d'Ontinyent

Els exalcaldes Manuel Reguart (PSPV) i Rafael Portero (Bloc) a més del regidor d’Urbanisme Filiberto Tortosa (PP) han estat absoltos, junt amb altres tècnics, en no considerar provats els delictes

El polèmic cas de les casetes irregulars del Disseminat d’Ontinyent que va centrar la política local ara fa 12 anys, podria tindre ja el seu punt i final. Seria així després de que els principals acusats, els exalcaldes d’Ontinyent Manuel Reguart (PSPV) i Rafael Portero (Bloc) a més del regidor d’Urbanisme Filiberto Tortosa (PP), junt amb altres tres tècnics municipals hagen estat absolts del delicte de prevaricació urbanística continuada del que els acusava el col·lectiu Adeca (Associació en Defensa de les Casetes).

Així ho ha determinat el Jutjat penal número 1 de València qui ho va comunicar este dilluns 24 de setembre als implicats en el litigi, una sentència que no obstant no és ferma i contra la que cabria un recurs davant l’Audiència Provincial de València. Els acusats s’enfrontaven a la petició de 9 anys d’inhabilitació que reclamava Adeca, que els acusava d’haver actuat arbitrariament en la paralització de les construccions de casetes sense permís d’obres, havent aturat les de membres del col·lectiu que es va constituir per denunciar als responsables municipals, i deixant de banda d’altres en teoria properes als dirigents.

La sentència considera que “no es van aportar a l’acte del judici oral proves suficients que permeten establir com provats els fets objecte d’acusació i això determina que s’haja de dictar-se la sentència absolutòria interessada per les defenses”.

Els exalcaldes van ser denunciats en l’any 2006, quan formaven part del govern municipal, ja que van governar en coalició durant els últims anys rellevant-se al capdavant de l’ajuntament. La denúncia es va ampliar en 2008 a Tortosa, qui exercia de regidor d’Urbanisme en el govern del PP que va assumir la vara de comandament en 2007, al qual van acusar de dilatar els processos administratius fins deixar que prescriviren, uns delictes que prescriuen als 4 anys de comesos.

La sentencia afirma que “en conclusió, la prova practicada no acredita que els acusats es concertaren per ralentir els procediments de disciplina urbanística faltant a les seues obligacions amb la finalitat de donar un tracte de favor a familiars i propers. No existeix cap indici del que inferir que s’hagueren donat instruccions tendents a investigar determinades finques i ometre d’altres, imprimir celeritat a uns expedients i paralitzar d’altres; no s’ha acreditat suficientment que la falta de localització de la major parte de les edificacions denunciades l’any 2006 sigués a propòsit, no resulta de la prova que es donara cap ordre al respecte i pel contrari sí que s’ha acreditat que es produira una paralització dels tràmits de disciplina urbanística que va ser general”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here