Absolt per “dubte raonable” en la identitat un acusat d’agressió a una dona en l’Alcúdia de Crespins

0
789
Ciutat de la Justícia de València

La víctima va ser sorpresa per l’esquena amb una corda al coll i va ser arrossegada uns 10 metres mentre l’agressor li deia “calla, filla de puta, que et mate”, però va poder escapar

La secció 2a de l’Audiència Provincial de València ha absolt a F.V.P. de les acusacions de detenció il·legal i agressions a una dona el 3 d’octubre de 2015, comeses al Camí del Pontó de l’Alcúdia de Crespins, perquè “cap un dubte fundat, racionalment sostenible, de que la persona que va identificar -la víctima- fora diferent de la que va cometre els fets”.

El mateix tribunal considera provat el relat de la víctima, M.J.P.F., de que sobre les 21h als afores de la localitat un individu la va sorprendre per l’esquena posant-li una corda al coll i arrossegant-la uns 10 metres cap a una zona de bancals mentre li deia “calla, filla de puta, que et mate”; però que en un moment es va poder escapolir pegant-li un cop a la cara i diguent-li que coneixia qui era. Aleshores la víctima va anar cap al camí cridant pel mòbil a la seua parella i l’agressor va fugir.

La dona, que segons el part mèdic va presentar lessions i un quadre d’estrés postraumàtic, un capítol d’ansietat greu i depressió profunda, va tardar quatre mesos en recuperar-se, arribant a passar 16 dies ingressada a l’hospital de Xàtiva. Per tot això la víctima portar als tribunals a l’acusat al qual li van demanar 6 anys de presó i una indemnització de fins 25.000 euros.

Durant el procés la víctima oferir dues versions diferents en la descripció de l’acusat, afirmant el tribunal que hauria pogut estar influenciada per la seua parella qui li va assenyalar a l’acusat en tindre antecedents penals. Però per una altra banda el jutjat també apunta que la versió de l’acusat de la seua coartada del que va fer durant el dia dels fets no era incompatible amb la comissió real de l’agressió.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  COEVAL presenta el seu model d'associació territorial en un acte a Xàtiva amb empresaris

Amb tot el jutjat ha absolt a l’acusat afirmant que “no cap descartar que puguera ser l’acusat l’autor del fet; no obstant, existeixen objeccions racionals que qüestionen la fiabilitat de la prova que dóna suport de l’atribució de l’autoria al mateix. Dites objeccions avalen la raonabilitat del dubte sobre l’autoria i per tant, no cap altre pronunciament que l’absolució de l’acusat”.

La sentència pot ser recorreguda per la víctima davant el Tribunal Suprem.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here