Absolt l’exalcalde de Sagunt acusat de malversació i prevaricació juntament amb altres 4 funcionaris

0
220
Francisco Crispín

Francisco Crispín estava acusat de gastar indegudament bons de 300 euros bianuals de l’ajuntament per comprar productes privats

L’exalcalde socialista de Sagunt, Francisco Crispín, ha sigut absolt de les acusacions de malversació de cabals públics i de prevaricació per les quals ha sigut jutjat juntament amb altres quatre funcionaris de l’ajuntament per una peça separada de la coneguda com a ‘operació Flotador’.

Crispín s’enfrontava a aquests càrrecs que li imputava Fiscalia per comprar roba privada i articles esportius entre 2007 i 2014 amb els diners (un bo bianual de 300 euros) que l’Ajuntament de Sagunt destinava per a la dotació d’uniformes de treball. Ara la secció tercera de l’Audiència de València ha absolt als cinc processaments, sobre els quals pesava una petició de dos i cinc anys de presó, multa de 1.200 euros i la pèrdua de la plaça de tècnic municipal.

En la sentència es dóna la raó als acusats que en el seu defensa van al·legar que ni l’Ajuntament ni l’alcalde o regidor responsable es van donar instruccions explícites que amb el bo de 300 euros s’havia de comprar roba i calçat de treball, i que entenien que era una “compensació” per la roba de treball que es compraven amb els seus propis diners.

Cal recordar que Francisco Crispín, acusat quan era portaveu del PSPV de Sagunt, va assegurar que el seu processament era “una conspiració política” que tenia com a objectiu “eliminar-me de la carrera política”, dins del partit socialista. A més el exalcalde ha lamentat que altres quatre treballadors públics foren involucrats en el procés insistint que “han sigut víctimes d’una conspiració que només anava contra la meua”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here