Abatut amb més de 20 trets un jònec que havia escapat de la plaça de bous a Algemesí i va causar 3 ferits

0
1220
Imatge del vídeo de l'abatiment del jònec a Algemesí

L’ajuntament va justificar la mesura que va executar la Policia Local “davant la perillositat de la situació”

La Policia Local d’Algemesí va abatre a un jònec amb més de 20 trets dissabte passat després que l’animal escapara dels corrals de la plaça de bous. El bou, després d’haver escapat, va deixar tres ferits al seu pas, cap per asta (un per un colp i altres dos per caigudes en fugir del vedell), fins que finalment va ser acorralat pels agents al costat del llit del riu i abatut a tirs.

La situació ha sigut denunciada pel partit animalista Pacma, que ha difós un vídeo de l’actuació, i defensava a l’animal afrimando que “només volia escapar de la seua tortura, ens dol escoltar els aplaudiments de la gent”. A més Pacma també ha anunciat que portarà el cas davant la justícia, i assenyala a tots els partits polítics com a “còmplices de tanta mort i violència,”, però especials paraules de crítica es tenien per a les formacions del Consell -PSPV, Compromís i Podem- afirmant que “són els màxims responsables”.

Des de l’Ajuntament d’Algemesí es justificava la mesura per “la perillositat de la situació”, i que “el vedell ha sigut abatut per agents de la policia quan la situació era segura, mentre que el cabestre ha sigut conduït fins a una camioneta per a traslladar-lo als corrals”.

Les autoritats municipals s’han reunit a l’Ajuntament amb els responsables dels toriles, membres de la Comissió Taurina i comandaments de la Policia Local per a analitzar el succeït i estudiar mesures per a reforçar la seguretat de tots els espais on es troben els vedells, així com revisar tots els elements de protecció de la Setmana Taurina que finalitzava aquest diumenge 29 de setembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here