A la Vall d’Albaida el PP recupera l’Olleria, mentre el PSPV manté Benigànim i Compromís Albaida

0
1787
El PSPV pot tornar a governar Aielo de Malferit 12 anys després

A Aielo de Malferit el PP perd la majoria absoluta i pot ser desbancat per un pacte de PSPV i Compromís, mentre sí es mantenen les majories absolutes socialistes a Bocairent i la Pobla del Duc

A la Vall d’Albaida la irrupció del nou partit de Jorge Rodríguez ha trasbalsat els resultats electorals fonamentalment fent-li un bon mos al vot socialista emportant-se més de la meitat dels seus vots i deixant al PP com a força més votada amb 13.089 suports; a continuació, arrossegant els vots d’Ontinyent on Rodríguez ha superat el seu anterior rècord de regidors, la Vall ens Uneix ha aconseguit 12.653 votsen total; el PSPV ha mantingut el tercer lloc amb 10.385 vots i Compromís s’ha quedat a prop amb 10.116.

Per localitats el PP ha recuperat l’Olleria amb una majoria absoluta de 7 regidors, front als 6 de Compromís que perdrà l’alcaldia i un regidor del PSPV. A esta localitat ha pesat més la crisi interna dels socialistes que ha ocasionat la candidatura de Demòcrates Valencians, que el poc desgast que li ha fet Cs al PP.

Però el PP també podria perdre una plaça forta que tenia a Aielo de Malferit, on José Luis Juan Pinter ha perdut la majoria absoluta quedant-se amb 5 regidors, els mateixos que el PSPV que podria pactar amb el regidor que ha tingut compromís i posar fi així a 12 anys de govern popular.

Per la seua banda el PSPV té ara com a principal localitat amb alcaldia socialista Benigànim, que malgrat perdre un regidor els dos que ha aconseguit Compromís permetran un govern d’esquerres. El PSPV també ha conservat importants majories absolutes com les de Bocairent que amplia fins a 8 els seus regidors (2 més), i la Pobla del Duc mantenint els 7 regidors que ja tenia.

Per la seua banda Compromís manté majories absolutes a Albaida amb els mateixos 7 regidors que ja tenia, i també a Agullent encara que es queda ara en 6 regidors (4 menys dels que tenia).

Agullent: Compromís
Aielo de Malferit: PP
Aielo de Rugat: PP
Albaida: Compromís
Alfarrasí: PSPV
Atzeneta d’Albaida: PSPV
Bèlgida: PSPV
Bellús: PP
Beniatjar: PP
Benicolet: PP
Benigànim: PSPV
Benissoda: PP
Benissuera: PSPV
Bocairent: PSPV
Bufali: La Fall ens Uneix
Carrícola: Compromís
Castelló de Rugat: PSPV
Fontanars dels Alforins: Compromís
Guadasséquies: PP
Llutxent: EUPV
Montaverner: PP
Montitxelvo: X M
l’Olleria: PP
Ontinyent: La Vall ens Uneix
Otos: Compromís
El Palomar: La Vall ens Uneix
Pinet: PP
La Polba del Duc: PSPV
Quatretonda: Compromís
El Ràfol de Salem: PP
Rugat: PP
Salem: Compromís
Sempere: PSPV
Terrateig: UST

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here