A la Costera el PSPV guanya a Moixent i el PP a la Llosa de Ranes, a Canals i l’Alcúdia de Crespins caldran pactes

0
1829
Guillermo Jorques tornarà l'alcaldia de Moixent al PSPV

A Canals els independents de CeM decidiran el govern entre PP o Compromís i a l’Alcúdia de Crespins tot apunta a una reedició del pacte PSPV-Compromís

A la comarca de la Costera, més enllà de la victòria del socialista Roger Cerdà a la capital Xàtiva, el PSPV també ha sigut la formació que més vots ha tingut, 14.400 suports, seguit del PP amb 9.974 vots i Compromís amb 4.792.

El PP s’ha imposat a Canals i l’Alcúdia de Crespins, però en minoria i caldran pactes que no és gens fàcil que li donen el govern. A Canals el PP ha tingut una victòria per vots, 1.956, mentre que Compromís ha quedat ben a prop amb 1.940, i totes dues forces empaten a 5 regidors cadascuna. A partir d’ací caldrà veure les aliances que pot teixir cadascú, i fonamentalment el suport decisiu que puga realitzar el partit independent Canals en Moviment (CeM). Així mentre PP podria sumar els dos regidors de Ciudadanos, Compromís també podria comptar amb els tres del PSPV; esta situació vol dir que el PP necessitaria el vot en positiu de CeM, mentre que Compromís simplement que no donara suport a la dreta.

A l’Alcúdia de Crespins s’han calcat els resultats de 2015, quan va guanyar el PP amb 5 regidors però va quedar empatat amb el PSPV, sent així Compromís la força que va desequilibrar i propiciar el pacte d’esquerres amb els seus 3 regidors. Ara el vot dels veïns gairebé s’ha mogut en poques desenes i tot va suposar que es repetirà el pacte progressista.

D’una altra banda a Moixent el PSPV ha tornat a ser la força més votada i podrà governar la localitat 24 anys després en haver aconseguit 6 regidors, front als 3 de Ciudadanos i 2 del PP. A la Llosa de Ranes el PP d’Evarist Aznar ha aconseguit la seua cinquena majoria absoluta consecutiva amb 6 regidors, davant els 3 del PSPV i 2 de Compromís.

A continuació oferim el llistat de municipis amb el partit guanyador de les eleccions i l’enllaç al resultat de regidors, vots i pactòmetre:

L’Alcúdia de Crespins: PP
Barxeta: EUPV
Canals: PP
Cerdà: PSPV
Estubeny: PP
La Font de la Figuera: Compromís
El Genovés: PSPV
La Granja de la Costera: PSPV
Llanera de Ranes: Ciudadanos
Llocnou d’en Fenollet: ALPF
La Llosa de Ranes: PP
Moixent: PSPV
Novetlè: PSPV
Rotglà i Corberà: PSPV
Torrella: AITOR
Vallada: PSPV
Vallés: PSPV
Xàtiva: PSPV

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí